Calvé

Met de sauzen van Calvé is het iedere dag feest. Of het nou gaat om een dagelijkse maaltijd met aardappelen, vlees en groenten of een feestje, bbq, fondue of gourmet, met Calvé wordt je maaltijd net wat lekkerder! En dan is daar ook nog Calvé Pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?

Ruime keuze voor verschillende momenten

Voor iedere maaltijd heeft Calvé de perfecte saus om het net wat leuker en lekkerder te maken –variatie om je vingers bij af te likken.

Calvé biedt een ruim assortiment aan sauzen en dressings voor verschillende momenten. Zo zijn er heerlijke mayonaises – lekker voor bij de aardappeltjes – en, niet te vergeten, 14 verrukkelijke partysauzen, die elke barbecue, gourmet en dagelijkse maaltijd nog feestelijker maken!

Pindakaas

Naast sauzen, mayonaise en dressings is er natuurlijk ook Calvé Pindakaas, de favoriete pindakaas van Nederland. Wist je dat Calvé Pindakaas van nature een bron is van bouwstoffen*? Daarnaast bevat het eiwitten die bijdragen aan de groei van spieren en is het een bron van vitaminen en mineralen**. En alsof dat nog niet genoeg is, is Calvé Pindakaas ook nog eens rijk aan vezels. Met elke hap geef je je kind energie om lekker actief bezig te zijn. Haal eruit wat erin zit!

* Bron van eiwitten en rijk aan onverzadigde vetten.
** Vitamine B3, vitamine E, magnesium, zink en fosfor.

Het Vinkje

Een aantal Calvé-producten draagt het Vinkje (voorheen het Ik Kies Bewust-logo). Dit logo helpt consumenten bewust te kiezen voor producten met een gezondere samenstelling, zodat een gezonde keuze een gemakkelijke keuze wordt. De deelnemers aan het logo willen daarmee een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl onder Nederlandse consumenten.  

Producten met het Vinkje bevatten weinig of minder verzadigd vet, transvet, suiker en zout. Dit zijn voedingsstoffen waarvan je volgens internationale aanbevelingen voor gezondere voeding beter niet te veel kunt eten. Bij de toekenning van het Vinkje wordt bovendien gekeken naar de inname van voldoende vezels en bij relevante productgroepen ook naar de energie-inname. De criteria voor toekenning van het logo zullen iedere twee jaar worden geëvalueerd, zodat de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied kunnen worden meegenomen.  

Steeds meer voedingsmiddelenproducenten, supermarktketens en cateraars sluiten zich aan bij de Stichting Ik Kies Bewust, waardoor een toenemend aantal levensmiddelen het logo zal gaan voeren.

Klik voor meer informatie over het Vinkje op de link Ik Kies Bewust elders op deze pagina.

Als lekkerste getest

Jouw vertrouwde Calvé Mayonaise is als lekkerste Mayonaise van Nederland uit een test gekomen*. Calvé Mayonaise is bijvoorbeeld lekker én romig, dus héérlijk voor bij aardappeltjes en frietjes. Deze mayonaise is namelijk gemaakt van goede en pure ingrediënten, zoals plantaardige olie, azijn en vrije-uitloopeieren. En dat proef je!

* Calvé Mayonaise werd lekkerder gevonden dan zeven andere merken (met merknaam getest onder 1600 respondenten, met een 95% betrouwbaarheid).

Al meer dan 100 jaar

Calvé is al meer dan 100 jaar een vertrouwd merk. Ontstaan in 1898 uit een fusie tussen de in 1883 opgerichte Nederlandsche Oliefabriek (NOF) in Delft en het Franse bedrijf van de gebroeders Emmanuel en George Calvé, staat Calvé voor kwaliteit en de beste smaak. Of het nu om mayonaise, sladressing of pindakaas gaat!

MEER MERKEN

Logo Hellmann's
Logo Bertolli

ONS ASSORTIMENT

Video’s

Terug naar boven

Artikelen

Terug naar boven

SOCIAL MEDIA + TIPS

Tips
  • Sinds maart 2010 gebruikt Calvé voor haar mayonaise vrije-uitloopeieren. Calvé was daarmee de eerste grootverbruiker van eieren die de overstap maakte naar deze diervriendelijkere eieren.

  • Met sla kom je heel gemakkelijk aan de geadviseerde 200 gram groenten per dag en je kunt er oneindig mee variëren. En met de dressings van Calvé wordt een salade extra lekker. In Nederland eten we al ruim 450 jaar sla; in 1560 kwam salade voor het eerst voor in een Nederlands kookboek.

  • De commercials van Calvé Pindakaas hebben al diverse malen de Gouden Loekie gewonnen, de Nederlandse prijs voor de beste reclamecommercial: in 1984 met Petje Pitamientje, in 1987 met Evert van Bentum (3e prijs), in 1998 met Goal en in 2002 met Dick Advocaat.

Terug naar boven

Overige Info

Terug naar boven