Conimex

Al 80 jaar brengt Conimex in Nederland de oosterse keuken thuis met een inspirerend assortiment producten.

Oosters genieten

Conimex zorgt er al sinds 1932 voor dat heerlijke oosterse smaken in Nederland te koop zijn. Wat ooit begon in een achtertuin in Baarn met enkele producten is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk met meer dan honderd producten.
 
Bij de samenstelling van de producten werd steeds de authentieke receptuur uit de oosterse keuken gebruikt, terwijl voor de productie de grondstoffen werden gehaald uit die oorsprongsgebieden die in staat bleken de door Conimex gewenste kwaliteit te leveren. Tot op de dag van vandaag worden veel grondstoffen rechtstreeks geïmporteerd vanuit landen in het Verre Oosten zoals Indonesië, China en Thailand.

Nasi & Bami – nog steeds favoriet

In de jaren 40 bracht Conimex de rijsttafel naar Nederland. De vele Nederlanders die in Nederlands-Indië hadden gewoond kwamen naar Nederland en namen de eetgewoonten mee waaraan ze inmiddels gewend waren geraakt. Zo aten Nederlandse militairen in Indonesië tussen de middag vaak nasi en ‘s avonds nasi goreng.

Met Conimex-kruiden maak je zelf thuis een heerlijk nasi- of bamigerecht met heerlijke oosterse smaken. En dat in slechts een paar stappen! Voeg zelf smaakmakers toe, zoals kroepoek, gebakken uitjes, atjar, ketjap, sambal, seroendeng en natuurlijk satésaus in verschillende smaken. Met deze verschillende bijgerechten smaakt elke nasi- of bamimaaltijd weer anders. Zo kan dus iedereen aan tafel zelf kiezen hoe hij of zij het gerecht het lekkerst vindt. En met een paar verschillende smaakmakers op tafel, ziet het er direct heel gezellig uit. Bekijk het filmpjeLink opens in a new window ‘Maak je nasi nog lekkerder!’.

Wokgerecht – binnen 10 minuten op tafel!

Wokken, ook wel roerbakken genoemd, is een razendsnelle kooktechniek voor alle ingrediënten en gerechten. Wokken doe je uiteraard in een wok, een pan met een holle bodem en hoge randen. Doordat je tijdens het wokken de ingrediënten continu omschept, komen deze in de pan aan alle kanten direct in aanraking met het hete oppervlak, waardoor ze in een handomdraai gaar zijn. Met de wokolie, woksaus en woknoedels van Conimex staat er binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Wokken is lekker, snel en het is ook nog eens een makkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen.

Een lekker oosters wokgerecht bereid je in drie stappen:

  1. Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en snij het vlees en de groenten in kleine stukjes.

  2. Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en wok hierin het vlees op hoog vuur goudbruin; wok daarna de in stukjes gesneden groente 2 minuten.

  3. Voeg Conimex-woksaus toe voor die echte oosterse smaak en wok de noedels 2 minuten mee.

Bekijk het filmpjeLink opens in a new window over het bereiden van een wokgerecht.

Ontdek de wereld van Conimex en bezoek de websiteLink opens in a new window voor meer informatie en heerlijke recepten!

MEER MERKEN

Logo Bertolli
Logo Croma

ONS ASSORTIMENT

Artikelen

Terug naar boven

SOCIAL MEDIA + TIPS

Tips
  • In Indonesië worden gerechten als Nasi Koening gegeten bij feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagen.

  • Saté is de Indonesische naam voor vlees, kip en garnalen geregen aan een stokje.

  • Wokken ontstond eeuwen geleden in de omgeving van de Chinese stad Kanton. Hout was er schaars, er moest dus efficiënt gekookt worden. De oplossing: groenten en vlees in kleine stukjes snijden en in een bolle pan boven hoog vuur snel bakken.

Terug naar boven

Overige Info

Terug naar boven