Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

Dove, Rexona en Axe in het nieuwe, kleinere formaat

Nieuw: compressed deodorantsprays

Augustus 2014 – Unilever lanceert haar grootste deodorantinnovatie van de afgelopen tien jaar: ‘compressed’ deo’s. Rexona, Dove en Axe hebben nu een kleiner formaat, maar ze gaan even lang mee en bieden net zoveel bescherming.

Unilever helpt kleinschalige thee- en vanilleboeren in respectievelijk Turkije en Madagascar duurzamer te werken en concurrerender te worden.

Samenwerken met kleinschalige boeren

Augustus 2014 – Turkije en Madagascar zijn voor Unilever belangrijke leveranciers van respectievelijk thee en vanille. Bekijk het filmpje en zie hoe wij kleinschalige boeren in die landen helpen duurzamer te werken en concurrerender te worden.

Onderzijde van doorzichtige blauwe trap

Op zoek naar innovatieve start-ups

Juli 2014 – Wij willen als mentor en partner fungeren van innovatieve start-ups op het gebied van technologie. Samen met hen willen wij nieuwe wegen verkennen om in contact te komen met onze consumenten en klanten.

Rolf van Sprang, Packaging Development Manager Local Jewels Unilever Benelux

De innovatiekracht van… Rolf van Sprang

Juni 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Dit keer: Rolf van Sprang, Packaging Development Manager Local Jewels Unilever Benelux.

Surya Karki, een van de winnaars in 2013, met kinderen in Nepal

Op zoek naar jonge mensen met grote ideeën

Juni 2014 – Voortbouwend op het succes van de 2013 Awards, nodigt Unilever opnieuw jonge mensen uit om praktische en innovatieve oplossingen te bedenken voor een aantal van ’s werelds grootste problemen op het gebied van duurzaamheid en deze in te dienen voor de Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards.

Sustainable Living Magazine

Sustainable Living Magazine

Juni 2014 – Lees in de nieuwe editie van Sustainable Living Magazine waar Unilever nu staat op het gebied van duurzaamheid, welke successen zijn behaald en welke uitdagingen er liggen voor de toekomst.

Theeplukker aan het werk op een theeplantage

Naar een duurzame toekomst voor thee

Juni 2014 – Unilever kondigde eind mei aan dat zij een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor thee gaat opstarten om de toekomstige beschikbaarheid ervan zeker te stellen. Hierbij zullen de modernste teeltmethodes worden gehanteerd die zullen leiden tot verbeterde en duurzame theevariëteiten.

Lux Toiletzeep

Eerste zeepmerk met duurzame algenolie

Juni 2014 – Lux, een van Unilevers grootste zeepmerken, wordt het eerste zeepmerk ter wereld met duurzame algenoliën. Dit is een gezamenlijk initiatief van Unilever en Solazyme, een bedrijf in hernieuwbare olie en bioproducten.

de-bewuste-keuze-van-xavier-lauteslager

De bewuste keuze van… Xavier Lauteslager

Mei 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Dit keer: Xavier Lauteslager, R&D Local Deploy Manager Home & Personal Care Unilever Benelux.

Kinderen in India wassen hun handen met Lifebuoy-zeep

Resultaten 3 jaar Sustainable Living Plan

Mei 2014 – We zijn drie jaar op weg met ons Unilever Sustainable Living Plan en doen verslag van onze initiatieven en resultaten tot nu toe, niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal. Op 13 mei presenteerde Unilever Benelux haar voortgangsverslag.

Dove Deeply Nourishing Body Wash

Verpakken met 15% minder plastic

Mei 2014 – Unilever lanceert een baanbrekende verpakkingstechnologie waardoor 15% minder plastic nodig is. De nieuwe MuCell®-technologie wordt als eerste toegepast op de flacons Dove Body Wash in Europa. Hierdoor zal tot 275 ton plastic per jaar worden bespaard.

Katja Freiwald, Director of Global Partnerships Unilever

De prachtige kans van… Katja Freiwald

April 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Dit keer: Katja Freiwald, Director of Global Partnerships.

Lifebuoy – Help a Child Reach 5

Lifebuoy-programma boekt geweldig resultaat

April 2014 – Lifebuoy, Unilevers zeepmerk dat bacteriën bestrijdt, heeft de resultaten van het programma ‘Help a Child Reach 5’, gelanceerd in Thesgora, India bekendgemaakt en daarbij gewezen op een enorme daling van het aantal diarreegevallen: van 36% naar 5%*.

Kinderen met tandenborstels en het logo van de Signal-campagne Brush Day & Night

Signal viert World Oral Health Day 2014

April 2014 – Op World Oral Health Day (20 maart) richtte Signal, een van Unilevers tandpastamerken, de schijnwerpers op het belang van goede poetsgewoontes om miljoenen mensen overal ter wereld te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Earth Hour 2014

Samen één uur het licht uit voor de aarde

Maart 2014 – Tijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart om 20.30 uur, gaat overal ter wereld gedurende één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. Ook Unilever doet mee.

Sikke Meerman, Sustainable Agriculture Senior Agronomist, Supply Chain Unilever R&D Vlaardingen

De inspiratiebron van… Sikke Meerman

Maart 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities waarmaken? Deze maand: Sikke Meerman, Sustainable Agriculture Senior Agronomist, Supply Chain Unilever R&D Vlaardingen.

Unilever-producten die meedoen met Unilever/PLUS-actie ‘Verantwoorder consumeren’

Samen naar verantwoorder consumeren

Maart 2014 – Unilever en supermarktketen PLUS gaan samenwerken om de consument te helpen verantwoorder te consumeren.

Jonge vrouw met rugzak

Unilever streeft naar diversiteit

Maart 2014 – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, gericht op solidariteit met en strijdbaarheid van vrouwen. Unilever omarmt diversiteit en streeft ernaar het aantal vrouwen op alle niveaus in het bedrijf te vergroten.

Noortje Goethals, Brand Manager Unox

De pijlen op de boog van… Noortje Goethals

Februari 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Deze maand: Noortje Goethals, die weet hoe lekker duurzaam kan zijn.

Myrthe Geenen, HR Director Marketing & Sales Organisatie Unilever Nederland

De visie van… Myrthe Geenen

Januari 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Deze maand: Myrthe Geenen, HR Director Marketing & Sales Organisatie Unilever Nederland.

Drie jonge mensen op het gras met een laptop

Unilever doet mee aan GreenTech

Januari 2014 – In het nieuwe tv-programma GreenTech strijden jongeren om de titel 'Beste duurzame uitvinder van 2014'.

Besproeiing van een palmolieplantage

Op weg naar duurzame palmolie

Januari 2014 – Eind 2013 kondigden we een belangrijke stap aan in ons streven de verduurzaming van de palmoliesector te versnellen. We maakten bekend dat we eind 2014 alle palmolie die we wereldwijd inkopen, zullen betrekken uit traceerbare, bekende bronnen.

Aditya Kankaria met boeren en hun gezinnen in Ecuador

In het veld met het World Food Programme

December 2013 – In 2012 koos de Unilever Foundation zes medewerkers om Global Foundation Ambassadeur te worden en uit de eerste hand een indruk te krijgen van de programma’s van haar partners. Aditya Kankaria, Customer Key Accounts Manager, reisde van Mumbai naar Ecuador om met eigen ogen te zien hoe een project van het World Food Programme levens verandert.

Judith Hoogendoorn, Senior Brand Manager Dove Skin Nederland

De zelfwaardering van… Judith Hoogendoorn

November 2013 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities waarmaken? Deze maand: Judith Hoogendoorn, Senior Brand Manager Dove Skin Nederland.

Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, op het podium tijdens prijsuitreiking MVO Manager van het Jaar 2013

Anniek Mauser MVO Manager van het Jaar 2013

November 2013 – Tijdens het 14e Nationaal Sustainability Congres – het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid – is Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, verkozen tot MVO Manager van het Jaar 2013.

Vrouw en kind op de Filippijnen

Unilever steunt noodhulp op de Filippijnen

November 2013 – De Unilever Foundation werkt samen met haar wereldwijde partners aan het bieden van noodhulp en hulp bij wederopbouw op de langere termijn.

Volg ons op Twitter

UnileverNL: RT @departnership: Op ons Kick-Off Event (12 juni jl.) mochten wij Paul Polman, CEO van @UnileverNL interviewen. Nog niet gezien? Watch: ht…
about 12 hours ago

UnileverNL: Kleinere en handzamere deo met dezelfde inhoud! Dat scheelt 20% aan verpakking en CO2-uitstoot! #winwin http://t.co/h4zvAA0CDv via @YouTube
about 13 hours ago

UnileverNL: Goede zaak! RT: @RnfrstAll_NL: Steeds meer #duurzaam voedsel op tafel #food http://t.co/vXuGpzvixb
25 Aug