Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

Lifebuoy – Help a Child Reach 5

Lifebuoy-programma levert geweldig resultaat op

April 2014 – Lifebuoy, Unilevers zeepmerk dat bacteriën bestrijdt, heeft de resultaten van het programma ‘Help a Child Reach 5’, gelanceerd in Thesgora, India bekendgemaakt en daarbij gewezen op een enorme daling van het aantal diarreegevallen: van 36% naar 5%*.

Kinderen met tandenborstels en het logo van de Signal-campagne Brush Day & Night

Signal viert World Oral Health Day 2014

April 2014 – Op World Oral Health Day (20 maart) richtte Signal, een van Unilevers tandpastamerken, de schijnwerpers op het belang van goede poetsgewoontes om miljoenen mensen overal ter wereld te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Earth Hour 2014

Samen één uur het licht uit voor de aarde

Maart 2014 – Tijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart om 20.30 uur, gaat overal ter wereld gedurende één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. Ook Unilever doet mee.

Sikke Meerman, Sustainable Agriculture Senior Agronomist, Supply Chain Unilever R&D Vlaardingen

De inspiratiebron van… Sikke Meerman

Maart 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities waarmaken? Deze maand: Sikke Meerman, Sustainable Agriculture Senior Agronomist, Supply Chain Unilever R&D Vlaardingen.

Unilever-producten die meedoen met Unilever/PLUS-actie ‘Verantwoorder consumeren’

Samen naar verantwoorder consumeren

Maart 2014 – Unilever en supermarktketen PLUS gaan samenwerken om de consument te helpen verantwoorder te consumeren.

Jonge vrouw met rugzak

Unilever streeft naar diversiteit

Maart 2014 – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, gericht op solidariteit met en strijdbaarheid van vrouwen. Unilever omarmt diversiteit en streeft ernaar het aantal vrouwen op alle niveaus in het bedrijf te vergroten.

Noortje Goethals, Brand Manager Unox

De pijlen op de boog van… Noortje Goethals

Februari 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Deze maand: Noortje Goethals, die weet hoe lekker duurzaam kan zijn.

Myrthe Geenen, HR Director Marketing & Sales Organisatie Unilever Nederland

De visie van… Myrthe Geenen

Januari 2014 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities wereldwijd waarmaken? Deze maand: Myrthe Geenen, HR Director Marketing & Sales Organisatie Unilever Nederland.

Drie jonge mensen op het gras met een laptop

Unilever doet mee aan GreenTech

Januari 2014 – In het nieuwe tv-programma GreenTech strijden jongeren om de titel 'Beste duurzame uitvinder van 2014'.

Besproeiing van een palmolieplantage

Op weg naar duurzame palmolie

Januari 2014 – Eind 2013 kondigden we een belangrijke stap aan in ons streven de verduurzaming van de palmoliesector te versnellen. We maakten bekend dat we eind 2014 alle palmolie die we wereldwijd inkopen, zullen betrekken uit traceerbare, bekende bronnen.

Aditya Kankaria met boeren en hun gezinnen in Ecuador

In het veld met het World Food Programme

December 2013 – In 2012 koos de Unilever Foundation zes medewerkers om Global Foundation Ambassadeur te worden en uit de eerste hand een indruk te krijgen van de programma’s van haar partners. Aditya Kankaria, Customer Key Accounts Manager, reisde van Mumbai naar Ecuador om met eigen ogen te zien hoe een project van het World Food Programme levens verandert.

Judith Hoogendoorn, Senior Brand Manager Dove Skin Nederland

De zelfwaardering van… Judith Hoogendoorn

November 2013 – Wie zijn die betrokken Unilever-mensen in België en Nederland die zorgen dat we onze duurzaamheidsambities waarmaken? Deze maand: Judith Hoogendoorn, Senior Brand Manager Dove Skin Nederland.

Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, op het podium tijdens prijsuitreiking MVO Manager van het Jaar 2013

Anniek Mauser MVO Manager van het Jaar 2013

November 2013 – Tijdens het 14e Nationaal Sustainability Congres – het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid – is Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, verkozen tot MVO Manager van het Jaar 2013.

Vrouw en kind op de Filippijnen

Unilever steunt noodhulp op de Filippijnen

November 2013 – De Unilever Foundation werkt samen met haar wereldwijde partners aan het bieden van noodhulp en hulp bij wederopbouw op de langere termijn.

Volg ons op Twitter

UnileverNL: RT @UNICEFnl: We do not inherit the earth from our ancestors. We borrow it from our children. #EarthDay http://t.co/kUESmqJCG9
22 Apr

UnileverNL: RT @lmkrant: Unilever haalt 15 procent plastic uit Dove-fles http://t.co/Jo07edejs8
22 Apr

UnileverNL: Unilever lanceert nieuwe verpakkingstechnologie waardoor 15% minder plastic nodig is #SustLiving http://t.co/DyxwohdcvH
22 Apr