Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

Jonge mensen voor een flip-over

Unilever lanceert crowdsourcing-initiatief

Maart 2015 - Met het platform Foundry IDEAS wil Unilever tegen 2020 tien keer zo vaak crowdsourcing gebruiken als mechanisme om innovatieve ideeën te genereren.

Sunrise Unilever Oxfam

Project Sunrise verbetert inkomens én toeleveringsketen

Maart 2015 – In 2010 startten Unilever en Oxfam een samenwerking om een duurzame distributieketen te ontwikkelen die kleine boeren voordelen biedt en onze toeleveringsketen versterkt.

Myriam Sidibe

Handen wassen kan levens redden

Maart 2015 – Elk jaar overlijden ruim 6,6 miljoen kinderen al vóór hun vijfde verjaardag aan ziekten die voorkomen hadden kunnen worden, zoals diarree en longontsteking.

Vrouw in veld in India

Unilever publiceert Jaarverslag 2014

Maart 2015 – Unilevers Report and Accounts 2014 staat online. De jaarverslagsite geeft via highlights snel inzicht in de kerncijfers en biedt toegang tot de jaarverslagdocumenten.

Vrouwen in Zuid-Afrika aan het schoffelen

Steun voor kleine boeren

Februari 2015 – De Clinton Foundation, Acumen en Unilever gaan gezamenlijk de inkomens van 300.000 kleine boeren in Afrika, Zuid-Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied verbeteren.

Working Together For Zero Hunger

Op weg naar een wereld zonder honger

Februari 2015 – Maar liefst een op de negen mensen wereldwijd lijdt honger, het merendeel kinderen. Via de Unilever Foundation steunt Unilever het World Food Programme in de strijd tegen honger en ondervoeding.

Medewerker in een van Unilevers fabrieken bij afvalbakken voor gescheiden afval

Geen afval meer naar vuilstort

Februari 2015 – Unilever heeft een belangrijke doelstelling op het gebied van duurzaamheid behaald: wij sturen geen niet-gevaarlijk afval van onze wereldwijde fabrieken meer naar de vuilstort.

Schoolkinderen ontbijten op het stadhuis van Rotterdam met Paul Rosenmöller (l), voorzitter van JOGG en wethouder Adriaan Visser (r)

Ontbijtgewoontes van kinderen onder de loep

Januari 2015 – Het Nationaal Schoolontbijt, Wageningen UR, Rotterdam Lekker Fit! en Unilever gaan de ontbijtgewoontes van kinderen wetenschappelijk onderzoeken.

Viviana Alvarez

Viviana Alvarez maakt het verschil

Januari 2015 – Lees het verhaal van Viviana, een van de sprekers tijdens TED@Unilever vorig jaar. Zij wilde zo graag getroffen gezinnen in Haïti helpen, dat ze een NGO heeft opgericht.

Samen naar een duurzamere wereld

Samen naar een duurzamere wereld

Januari 2015 - Als iedereen zou consumeren zoals in Nederland, dan zouden we 3,5 aardbol nodig hebben. Bekijk hoe Unilever consumenten stimuleert tot duurzamer gedrag.

Experts over duurzaam denken én doen

Experts over duurzaam denken én doen

December 2014 – Hoe zorg je ervoor dat consumenten gemotiveerd worden om hun gedrag te veranderen en voor duurzamere keuzes te gaan? Drie experts aan het woord.

Banner Sustainable Living december 2014

Een betere wereld begint thuis

Wij willen duurzaam leven tot gemeengoed maken. Het ruim drie jaar geleden gelanceerde Unilever Sustainable Living Plan is daarbij onze leidraad. In Sustainable Living vertellen we over onze initiatieven, resultaten en uitdagingen. Thema van deze editie: gedragsverandering.

Een arbeider op een palmolieplantag

Palmolie 100% traceerbaar en gecertificeerd duurzaam

November 2014 – Alle palmolie die Unilever inkoopt voor haar Europese voedingsmiddelenactiviteiten zal eind 2014 voor 100% traceerbaar en gecertificeerd duurzaam zijn.

Jannie-van-Andel-Rienks-Bierenbroodspot

Unilever krijgt tweede Lean and Green Star

November 2014 – Op 4 november ontving Unilever als een van de koplopers in duurzame logistiek de tweede Lean and Green Star. De tweede ster is een erkenning voor bedrijven die hun inspanningen op het gebied van verduurzaming naar een volgend niveau hebben gebracht en die voldoen aan een aantal specifieke criteria.

startschot-doe-maar-lekker-duurzaam

Kick-off Doe Maar Lekker Duurzaam

November 2014 – De landelijke actie ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’ van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever is op 3 november van start gegaan. Caroline Tensen gaf het startsein bij Albert Heijn XL in Muiden. Doel: consumenten laten zien hoe eenvoudig het is een duurzame maaltijd samen te stellen.

WaterSpaarders Aquaduck

In Duckstad douchen ze nog maar vijf minuten

Oktober 2014 – Gratis bij Kruidvat bij aankoop van twee Unilever-actieproducten: Aquaduck, een speciale WaterSpaarders-uitgave van Donald Duck over warmwatergebruik. Unilever is mede-initiatiefnemer van WaterSpaarders.

Video over Becel en de oorsprong van margarine.

Hier groeit Becel

Oktober 2014 – Wist je dat de basis voor margarineproducten wordt gelegd op het boerenland? Becel wordt gemaakt met een unieke mix van drie plantaardige oliën uit de natuur: zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie. Meer weten over de feiten en achtergronden van margarine? Bekijk het filmpje en verdiep je in ‘De wereld van margarine’.

Kinderen op school

Knorr doneert schoolmaaltijden aan WFP

Oktober 2014 – Op Wereldvoedseldag (16 oktober) slaat Unilevers grootste merk, Knorr, de handen ineen met het World Food Programme (WFP) van de VN om steun te verzamelen voor het uitbannen van honger in de wereld. Knorr zal het WFP ook steunen in de vorm van 1 miljoen voedzame maaltijden voor schoolkinderen in Kenia, Indonesië en de Filipijnen.

Banner van campagne ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’

Doe Maar Lekker Duurzaam

Oktober 2014 – Consumenten laten zien hoe eenvoudig het is een duurzame maaltijd samen te stellen. Dat gaan de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever samen doen in de campagne ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’. Alle deelnemers aan de Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart van 12,50 euro voor een duurzame maaltijd voor 4 personen.

Samenwerking Unilever Foundation en Oxfam op de Filipijnen

Helpen hygiëne te verbeteren in de Filipijnen

September 2014 – De Unilever Foundation werkt in verschillende landen samen met Oxfam om de leefomstandigheden van mensen te verbeteren. In de Filipijnen helpt de Foundation Oxfam bij de wederopbouw na de verwoestingen aangericht door tyfoon Haiyan november vorig jaar.

Logo Low Car Diet 2014

Unilever doet mee aan Low Car Diet

September 2014 – Van 10 september tot en met 10 oktober gaan 20 Unilever-medewerkers de uitdaging aan om hun auto zo veel mogelijk te laten staan en andere vervoermiddelen te gebruiken om hun plaats van bestemming te bereiken.

Prinses Laurentien en vele anderen watertrappelen in de Amstel op Nationale WaterSpaarders Dag om op te roepen tot maximaal 5 minuten douchen

Kinderen roepen op tot maximaal 5 minuten douchen

September 2014 – Vijf minuten watertrappelen in de Amstel op de eerste Nationale WaterSpaarders Dag (4 september). Zo riepen tientallen kinderen en volwassenen samen met prinses Laurentien heel Nederland op niet langer dan vijf minuten te douchen. WaterSpaarders is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, Unilever en het Wereld Natuur Fonds.

Dove, Rexona en Axe in het nieuwe, kleinere formaat

Nieuw: compressed deodorantsprays

Augustus 2014 – Unilever lanceert haar grootste deodorantinnovatie van de afgelopen tien jaar: ‘compressed’ deo’s. Rexona, Dove en Axe hebben nu een kleiner formaat, maar ze gaan even lang mee en bieden net zoveel bescherming.

Unilever helpt kleinschalige thee- en vanilleboeren in respectievelijk Turkije en Madagascar duurzamer te werken en concurrerender te worden.

Samenwerken met kleinschalige boeren

Augustus 2014 – Turkije en Madagascar zijn voor Unilever belangrijke leveranciers van respectievelijk thee en vanille. Bekijk het filmpje en zie hoe wij kleinschalige boeren in die landen helpen duurzamer te werken en concurrerender te worden.

Onderzijde van doorzichtige blauwe trap

Op zoek naar innovatieve start-ups

Juli 2014 – Wij willen als mentor en partner fungeren van innovatieve start-ups op het gebied van technologie. Samen met hen willen wij nieuwe wegen verkennen om in contact te komen met onze consumenten en klanten.

Surya Karki, een van de winnaars in 2013, met kinderen in Nepal

Op zoek naar jonge mensen met grote ideeën

Juni 2014 – Voortbouwend op het succes van de 2013 Awards, nodigt Unilever opnieuw jonge mensen uit om praktische en innovatieve oplossingen te bedenken voor een aantal van ’s werelds grootste problemen op het gebied van duurzaamheid en deze in te dienen voor de Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards.

Sustainable Living Magazine

Sustainable Living Magazine

Juni 2014 – Lees in de nieuwe editie van Sustainable Living Magazine waar Unilever nu staat op het gebied van duurzaamheid, welke successen zijn behaald en welke uitdagingen er liggen voor de toekomst.

Theeplukker aan het werk op een theeplantage

Naar een duurzame toekomst voor thee

Juni 2014 – Unilever kondigde eind mei aan dat zij een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor thee gaat opstarten om de toekomstige beschikbaarheid ervan zeker te stellen. Hierbij zullen de modernste teeltmethodes worden gehanteerd die zullen leiden tot verbeterde en duurzame theevariëteiten.

Lux Toiletzeep

Eerste zeepmerk met duurzame algenolie

Juni 2014 – Lux, een van Unilevers grootste zeepmerken, wordt het eerste zeepmerk ter wereld met duurzame algenoliën. Dit is een gezamenlijk initiatief van Unilever en Solazyme, een bedrijf in hernieuwbare olie en bioproducten.

Kinderen in India wassen hun handen met Lifebuoy-zeep

Resultaten 3 jaar Sustainable Living Plan

Mei 2014 – We zijn drie jaar op weg met ons Unilever Sustainable Living Plan en doen verslag van onze initiatieven en resultaten tot nu toe, niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal. Op 13 mei presenteerde Unilever Benelux haar voortgangsverslag.

Dove Deeply Nourishing Body Wash

Verpakken met 15% minder plastic

Mei 2014 – Unilever lanceert een baanbrekende verpakkingstechnologie waardoor 15% minder plastic nodig is. De nieuwe MuCell®-technologie wordt als eerste toegepast op de flacons Dove Body Wash in Europa. Hierdoor zal tot 275 ton plastic per jaar worden bespaard.

Lifebuoy – Help a Child Reach 5

Lifebuoy-programma boekt geweldig resultaat

April 2014 – Lifebuoy, Unilevers zeepmerk dat bacteriën bestrijdt, heeft de resultaten van het programma ‘Help a Child Reach 5’, gelanceerd in Thesgora, India bekendgemaakt en daarbij gewezen op een enorme daling van het aantal diarreegevallen: van 36% naar 5%*.

Kinderen met tandenborstels en het logo van de Signal-campagne Brush Day & Night

Signal viert World Oral Health Day 2014

April 2014 – Op World Oral Health Day (20 maart) richtte Signal, een van Unilevers tandpastamerken, de schijnwerpers op het belang van goede poetsgewoontes om miljoenen mensen overal ter wereld te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Earth Hour 2014

Samen één uur het licht uit voor de aarde

Maart 2014 – Tijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart om 20.30 uur, gaat overal ter wereld gedurende één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. Ook Unilever doet mee.

Unilever-producten die meedoen met Unilever/PLUS-actie ‘Verantwoorder consumeren’

Samen naar verantwoorder consumeren

Maart 2014 – Unilever en supermarktketen PLUS gaan samenwerken om de consument te helpen verantwoorder te consumeren.

Jonge vrouw met rugzak

Unilever streeft naar diversiteit

Maart 2014 – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, gericht op solidariteit met en strijdbaarheid van vrouwen. Unilever omarmt diversiteit en streeft ernaar het aantal vrouwen op alle niveaus in het bedrijf te vergroten.

Drie jonge mensen op het gras met een laptop

Unilever doet mee aan GreenTech

Januari 2014 – In het nieuwe tv-programma GreenTech strijden jongeren om de titel 'Beste duurzame uitvinder van 2014'.

Besproeiing van een palmolieplantage

Op weg naar duurzame palmolie

Januari 2014 – Eind 2013 kondigden we een belangrijke stap aan in ons streven de verduurzaming van de palmoliesector te versnellen. We maakten bekend dat we eind 2014 alle palmolie die we wereldwijd inkopen, zullen betrekken uit traceerbare, bekende bronnen.

Aditya Kankaria met boeren en hun gezinnen in Ecuador

In het veld met het World Food Programme

December 2013 – In 2012 koos de Unilever Foundation zes medewerkers om Global Foundation Ambassadeur te worden en uit de eerste hand een indruk te krijgen van de programma’s van haar partners. Aditya Kankaria, Customer Key Accounts Manager, reisde van Mumbai naar Ecuador om met eigen ogen te zien hoe een project van het World Food Programme levens verandert.

Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, op het podium tijdens prijsuitreiking MVO Manager van het Jaar 2013

Anniek Mauser MVO Manager van het Jaar 2013

November 2013 – Tijdens het 14e Nationaal Sustainability Congres – het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid – is Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, verkozen tot MVO Manager van het Jaar 2013.

Vrouw en kind op de Filippijnen

Unilever steunt noodhulp op de Filippijnen

November 2013 – De Unilever Foundation werkt samen met haar wereldwijde partners aan het bieden van noodhulp en hulp bij wederopbouw op de langere termijn.

Volg ons op Twitter

UnileverNL: RT @OutofHomeShops: Deli XL en Unilever lanceren mobiele ijsmanager voor horecaondernemer: http://t.co/yCTFnr0Jqj
about 12 hours ago

UnileverNL: RT @marketingonline: [Nieuws] Unilever zoekt 50 marketingtech-startups http://t.co/RQAA0UibMu
31 Mar

UnileverNL: RT @volkskrant: Unilever is voor het eerst het meest duurzame voedingsmiddelenconcern ter wereld http://t.co/6KjGRbIjle http://t.co/KfhNYRN
31 Mar