World Food Programme: Voeding verbeteren | Over ons | Unilever Nederland

World Food Programme: Voeding verbeteren

Vandaag de dag is honger voor naar schatting 805 miljoen mensen (één op negen mensen op de planeet) een verloren strijd en kinderen behoren tot de zwaarst getroffenen.

Terwijl honger kinderen berooft van een zonnige toekomst, kan het uitroeien van honger alles veranderen, waardoor gezinnen en hele gemeenschappen worden bevrijd zodat zij zich op de toekomst kunnen richten. Daarom heeft de Secretaris-Generaal van de VN Zero Hunger Challenge in 2012 gelanceerd. Een wereldwijd initiatief dat overheden, de private sector en het publiek oproept om samen te zorgen voor een wereld zonder honger.

Om een bijdrage te leveren aan deze uitdaging ondersteunt de Unilever Foundation het programma Home Grown School Meals van het World Food Programme (WFP). 

Het programma helpt kleinschalige boeren met het verhogen van de kwaliteit en de kwantiteit van hun gewassen, die vervolgens verkocht kunnen worden aan maaltijdprogramma's van lokale scholen, zodat er duurzame markten ontstaan voor de boeren.

Deze lokaal geproduceerde ingrediënten worden gebruikt om voedzame schoolmaaltijden te bereiden die de kinderen een sterke prikkel bieden om de lessen te blijven volgen en hun opleiding af te maken. Tegelijkertijd worden ouders en docenten in staat gesteld hun eigen programma's voor schoolmaaltijden op te zetten.

Sinds 2007 heeft Unilever meer dan $26 miljoen aan ondersteuning geboden aan het World Food Programme. Alleen al in 2014 zorgt deze ondersteuning ervoor dat het World Food Programme meer dan 9 miljoen schoolmaaltijden kan verzorgen in verschillende landen, zoals Bangladesh, Indonesië, Kenia, Ecuador, Myanmar en de Filippijnen.

1 Bron: State of Food Insecurity in the World, FAO, 2014.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE