Bertolli logo

Bertolli

Een rijk en intens leven, the Italian ‘gusto’. Eenvoudige, pure producten van Bertolli laten je genieten van de gezonde mediterrane levensstijl.

Een rijk en intens leven

Als je echt Italiaans eet, proef je de puurheid van verse ingrediënten en waan je je in Italië met olijfbomen rond lange, gedekte tafels in de warme zomeravondzon. Dieprode tomaten, kruidige basilicum, pittige kazen, heerlijk voor een gezellige avond met je gezin of vrienden.

Bertolli biedt een grote verscheidenheid aan culinaire producten, die hun oorsprong vinden in de traditionele Italiaanse keuken en de Zuid-Europese levensstijl. Pastasauzen, pesto’s en margarines verrijkt met olijfolie zijn hiervan enkele voorbeelden.

Duurzame tomaten

Bertolli heeft een passie voor lekker eten. Alleen ingrediënten uit de natuur zorgen voor de lekkerste smaken. Daarom worden de Bertolli-pastasauzen bereid met duurzaam geteelde tomaten. Hiervoor wordt samengewerkt met geselecteerde Italiaanse boeren die duurzame landbouwmethoden toepassen. Unilevers programma voor duurzame landbouw helpt deze boeren om hun grond zo goed mogelijk – kostenefficiënt en energiezuinig – te gebruiken, bijvoorbeeld door goed watermanagement en geavanceerde irrigatiesystemen.

Het vinkje

Een aantal Bertolli-producten draagt het Vinkje. Dit logo helpt consumenten bewust te kiezen voor producten met een gezondere samenstelling, zodat een gezonde keuze een gemakkelijke keuze wordt. De deelnemers aan het logo willen daarmee een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl onder Nederlandse consumenten.

Producten met het Vinkje bevatten weinig of minder verzadigd vet, transvet, suiker en zout. Dit zijn voedingsstoffen waarvan je volgens internationale aanbevelingen voor gezondere voeding beter niet te veel kunt eten. Bij de toekenning van het Vinkje wordt bovendien gekeken naar de inname van voldoende vezels en bij relevante productgroepen ook naar de energie-inname. De criteria voor toekenning van het logo zullen iedere twee jaar worden geëvalueerd, zodat de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied kunnen worden meegenomen.

Kijk voor meer informatie over het Vinkje op de website.

De feiten

  • Alle producten zijn geïnspireerd op traditionele Italiaanse recepten, waarin je de Italiaanse passie voor lekker eten kan proeven.
  • In bijna alle Bertolli-producten wordt Extra Vergine Olijfolie als basis gebruikt.

Wat zit er in onze producten?

Woman checking product label in a supermarket

Vandaag de dag bestaat er – terecht – steeds meer behoefte aan grotere duidelijkheid over de samenstelling van producten die mensen gebruiken voor hun persoonlijke verzorging en in het huishouden.

Overige info

Zoekt u meer informatie over een van onze merken of heeft u een vraag, klacht of compliment? Maak dan uw keuze uit de contactgegevens hieronder.

Terug naar top