Doorgaan naar Inhoud

Unox

Unox logo

Unox associeer je met Hollands winterweer, snert, boerenkool met worst en oer-Hollandse tradities als schaatsen op natuurijs. Unox: het Hollandste merk van Nederland!

Eerlijk Hollands eten

Unox bestaat al ruim 75 jaar. In de jaren dertig bedacht Unilever de nieuwe merknaam Unox voor haar vleeswaren en vleesconserven. In het begin stonden de consumenten nog een beetje huiverig tegenover wat toen nog ‘worst in blik’ was. Maar al gauw veroverde Unox de harten van alle vleesliefhebbers en kwamen er verschillende soorten Gelderse worsten, ham, snijworst en tientallen andere vleesproducten op de markt. Unox werd al snel een vertrouwde naam.

Naast producten als (ambachtelijke) rookworst, knaks en de nieuwe borrelworsten, maken we natuurlijk ook soep. In vele verschillende smaken en soorten. Zoals de nieuwe Soep in Pak, lekker voor het hele gezin, de speciale Soep in Zak met een lekkere twist en de vertrouwde stevige soepen in blik. Tel daarbij nog eens de ragout, de leverpastei en de snackballetjes, dan kom je tot meer dan 100 verschillende producten. Oer-Hollands eten zoals Nederlanders dat het lekkerst vinden.

Diervriendelijkheid

Unox vindt het welzijn van dieren belangrijk. Daarom heeft zij in 2011 een belangrijke stap gezet op het gebied van dierenwelzijn door rookworsten te produceren met vlees dat op diervriendelijker wijze is geproduceerd. Deze rookworsten zijn bekroond met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De Unox Boeren Scharrelrookworst heeft zelfs 2 Beter Leven-sterren. Inmiddels draagt 60% van de Unox-rookworsten het Beter Leven-kenmerk en dat percentage wil Unox laten groeien tot 100% in 2015.

In maart 2013 introduceerde Unox Kipknaks met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. 1 Beter Leven-ster betekent onder meer dat kippen meer ruimte krijgen in de stallen, die voorzien zijn van daglicht en een overdekte uitloop. Om natuurlijk gedrag te stimuleren en hun leefomgeving te verrijken krijgen de kippen strobalen en wordt dagelijks graan gestrooid. Ook de Unox Kippensoep in blik heeft inmiddels 1 Beter Leven-ster.

De Unox Nieuwjaarsduik

Op Nieuwjaarsdag 2015 trotseerde een recordaantal van meer dan 50.000 duikhelden op ruim 135 locaties de koude Hollandse wateren. Traditiegetrouw was Scheveningen de populairste duiklocatie; hier doken circa 10.000 helden de koude Noordzee in. Unox steunt sinds 1998 de nieuwjaarsduiken met mutsen en erwtensoep.

Kijk voor meer informatie over Unox op www.unox.nl.

Neem contact op met Unilever over Unox

Als u vragen of opmerkingen heeft over Unox, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven