Human Resources | Carrière | Unilever Nederland

Human Resources

Een functie in Human resources

We staan bekend om onze sterke merken, maar het zijn onze mensen die Unilever tot leven brengen. Bij HR help je een omgeving te creëren waar iedereen in onze enorm gevarieerde cultuur z’n vaardigheden en competenties optimaal kan inzetten: voor ons en voor zichzelf.

Vanaf 1 oktober kun je weer solliciteren voor het UFLP Human Resources dat start in maart 2019.

Meer over een carrière bij HR

Met meer dan 172.000 medewerkers in meer dan 190 landen verdeeld over vele disciplines is het wel duidelijk waarom Unilever HR zulke interessante carrièremogelijkheden biedt.

Als HR Future Leader ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de juiste organisatiestructuur en voor het creëren van de beste bedrijfscultuur: informeel en gericht op prestatie. Daarnaast stimuleer je onze mensen en hun vaardigheden waardoor je ons helpt onze doelstelling te halen, namelijk onze omvang te verdubbelen en tegelijk onze milieu-impact te verkleinen. Deelname aan de HR Foundation Course van de Unilever HR Academy zal bijdragen aan de ontwikkeling van je vaardigheden en kennis op het gebied van HR.

Naarmate je vordert, zul je meer ervaring opdoen en meer verantwoordelijkheden krijgen. Aan het eind van je Unilever Future Leaders Programme ga je over naar de functie van manager of HR Business Partner. Je zult diverse rollen kunnen vervullen, zoals HR Business Partner of een rol binnen een van onze HR Expertise Teams. Je zult binnen elke rol meer ervaring opdoen, meer verantwoordelijkheden krijgen en je specifieke professionele vaardigheden en algemene leidinggevende competenties ontwikkelen. Iedere opdracht zal uitdagender zijn dan de vorige en je de mogelijkheid bieden te werken met inspirerende mensen.

HR bij Unilever zet zich in voor het succes van de ruim 172.000 mensen die wereldwijd bij ons werken. Onze HR-mensen gebruiken hun inzicht en expertise om de persoonlijke en professionele ontwikkeling van hun collega’s te stimuleren en te faciliteren. Zo kan iedereen het beste uit zichzelf halen en worden er capaciteiten ontwikkeld die nodig zijn voor een onderneming die wil winnen.

Bij HR ben je niet alleen onderdeel van de Unilever-cultuur – je helpt ook om die te creëren. Wat wij doen heeft impact op iedereen binnen de organisatie en dat heeft weer impact op onze merken en consumenten.

Onze HR Business Partners stellen vast wat de organisatie nodig heeft om de beste strategieën te ontwikkelen, managen en implementeren. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de juiste structuur, cultuur, mensen en capaciteiten om constructieve werkrelaties te bouwen en in stand te houden.

Om de continue groei van onze onderneming te ondersteunen, creëren deze teams strategieën, processen, systemen en middelen om elk onderdeel van de onderneming in staat te stellen getalenteerde mensen aan te trekken, te selecteren en te ontwikkelen. HR is ook betrokken bij de opleiding en ontwikkeling van iedere werknemer om zeker te stellen dat iedere medewerker zijn/haar persoonlijke en carrièredoelen realiseert en om bij te dragen aan onze bedrijfsdoelstellingen.

Drie manieren waarop je bij ons leert

Tijdens het Unilever Future Leaders Programme zijn er drie manieren waarop je bij ons leert; in de praktijk, via onze mensen en door formele trainingen.

In de praktijk: Vanaf dag een krijg je veel verantwoordelijkheid en werk je aan uitdagende projecten. Ook leer je door verschillende rotaties in je discipline en internationale plaatsingen. Dit levert een brede en verdiepende basis aan werkervaring op, die zal bijdragen aan je groei tot manager.

Via onze mensen: Door ondersteuning en begeleiding van mentors, senior leaders, Vice Presidents, directors en experts in jouw gebied krijg jij als Future Leader (trainees) de ruimte om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het UFLP word je gekoppeld aan een ‘buddy’, een huidige of voormalige trainee, die je ontwikkeling begrijpt. Via deze wegen zal je veel individuele coaching krijgen.

Formeel: Als Future Leader (trainee) krijg je een traject waarin je drie jaar lang een reeks vak gerelateerde trainingen zal krijgen. De trainingen worden inhouse gegeven en bestaan uit meer algemene trainingen (time management, project management, leiderschapstrainingen, presentatievaardigheden) en trainingen om je business acumen te versterken.

Unilever Take off schema

Onboarding

Unilever Future Leaders (trainees) hebben een uitgebreid onboarding programma, waarin ze beginnen met het verwerven van de benodigde kennis, skills, en vaardigheden om hun rol effectief te vervullen. De gestructureerde onboarding bestaat o.a. uit trainingen, workshops, en interactie met Unilever senior leaders, op lokaal en Europees niveau. Dit zorgt ervoor dat alle Future Leaders consistent worden opgeleid en snel integreren in Unilever; en dus sneller impact kunnen maken op de business.

We vinden het belangrijk dat Future Leaders zich welkom voelen, en steun krijgen vanuit de organisatie tijdens hun overgang naar een uitdagende baan. Wij denken dat dit ervoor zal zorgen dat ze succesvol zijn in hun rol, en zichzelf sneller kunnen ontwikkelen.

Alle Future Leaders hebben in de eerste 2 maanden van hun traineeship een verplichte rotatie in de ‘Field Force’ buitendienst. Dit is bedoeld om Future Leaders al vroeg in hun carrière kennis te laten maken met de core-business van Unilever, namelijk op de winkel vloer.

Rotaties

Binnen het UFLP programma vinden verschillende rotaties plaats en Unilever staat erom bekend hiermee deelnemers op te leiden naar sterke Future Leaders. Een rotatie is een project of rol, waar Future Leaders voor een bepaalde, vooraf vastgestelde, periode aan zullen werken tijdens het programma. Alle Future Leaders zullen verschillende rotaties doen, de duur en hoeveelheid is o.a. afhankelijk van de discipline.

Deze rotaties zijn bedoeld om kennis te laten maken met verschillende facetten van Unilever en onze kandidaten te ontwikkelen naar breed georiënteerde Future Leaders. Het is dan ook mogelijk om cross-functionele rotaties te doen (bijvoorbeeld een uitwisseling tussen Marketing en CD). Dit levert een verdiepende en stevige basis aan werkervaring op, die kan bijdragen aan de groei van de trainee naar een beoogde Managers rol na afsluiting van het programma.

UFLP Steps

Young Unilever Managers-netwerk

Alle Management Trainees worden opgenomen in het Young Unilever Managers-netwerk (YUM). Je kunt deelnemen aan een groot aantal leuke en interessante activiteiten, zoals workshops, borrels en de Intercompany wintersport. Naast je baan zijn er andere mogelijkheden om je te ontwikkelen én leuke dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld campus manager worden, evenementen voor een goed doel organiseren of voorzitter worden van het YUM-netwerk.

"Als hr-trainee kan ik als een echte hr business partner optreden voor een aantal functies binnen unilever. Ik mag meedenken over waar unilever als bedrijf naar toe wil en daar vanuit een hr-perspectief op inspelen. Dat is erg leuk, je merkt dat bij unilever hr echt op de kaart staat!”

Sabine Greijmans, Management Trainee HR
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE