Supply Chain | Carrière | Unilever Nederland

Supply Chain

Een functie in Supply Chain

Van de inkoop van grondstoffen tot het leveren van de eindproducten, een carrière in Supply Chain betekent openstaan voor de behoeften van consumenten en klanten en ervoor zorgen dat alles – van de kwaliteit van onze producten en nieuwe innovaties tot de service aan onze klanten – consistent van wereldklasse is.

Meer over een carrière in Supply Chain

Omdat wij een van ‘s werelds grootste bedrijven voor consumentenproducten zijn, bieden de schaal en de impact van onze Supply Chain-activiteiten veel fascinerende carrièremogelijkheden. Op welk gebied je ook aan de slag gaat – Procurement, Sourcing (Productie), Supply Planning of Customer Service – je zult vanaf dag één direct veel verantwoordelijkheid hebben.

Je carrière begint in Nederland, maar je werkt in een internationale omgeving met collega’s en leveranciers uit de hele wereld. In drie jaar tijd roteer je vier keer tussen twee projecten van een jaar en twee projecten van een half jaar. Daarnaast is er ook een Europese rotatiemogelijkheid. Als Supply Chain Future Leader moet je sterke strategische en analytische vaardigheden hebben. 

Bovendien moet je besluitvaardig kunnen optreden in een uitdagende en dynamische omgeving. Je zult deelnemen aan de Supply Chain Foundation Course van de Unilever Supply Chain Academy, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor een carrière binnen Supply Chain.

Naarmate je carrière vordert, zul je algemene bedrijfsvaardigheden ontwikkelen, zoals verander-, project- en informatiemanagement. Dit zal je in staat stellen te werken als onderdeel van een multifunctioneel team. Bovendien helpt het je te bouwen aan je flexibiliteit en creativiteit om bedrijfsissues vanuit verschillende hoeken te benaderen, kansen te benutten en optimale oplossingen te implementeren.

Aan het eind van je Unilever Future Leaders Programme zou je in staat moeten zijn de rol van een manager te vervullen met verantwoordelijkheid voor een tak, zoals Inkoop, Planning of Customer Service. Naarmate je je ontwikkelt in je carrière zullen ook je verantwoordelijkheden toenemen, wat betekent dat je grotere projecten, budgetten en teams zult gaan managen.

Dit heeft alles te maken met anticiperen op, tegemoet komen aan en overtreffen van de behoeften van de klant, om te garanderen dat onze producten terechtkomen bij de consument. Deze sector lost logistieke uitdagingen op en maakt een inschatting van potentiële verkoop om ervoor te zorgen dat onze fabrieken op tijd en zo kosteneffectief mogelijk kunnen voldoen aan de vraag.

Bij procurement gaat het om het optimaliseren van de kosten en de kwaliteit van grondstoffen, verpakkingsmateriaal en diensten op een strategisch verantwoorde en duurzame wijze, zodat onze producten op de best mogelijke manier kunnen worden geproduceerd. Het team bouwt hechte partnerships op met onze leveranciers om wederzijdse duurzame groei te realiseren en speelt een belangrijke rol op het gebied van technologische innovatie

Onze fabrieken vormen het zenuwcentrum van onze Supply Chain. Hier werken we aan verbetering van de efficiëntie en de ontwikkeling van nieuwe capaciteiten om goed te kunnen inspelen op veranderende behoeften van consumenten en klanten en om toekomstige innovaties perfect te kunnen uitvoeren. In onze sourcing units gaat het ook om het bewaken van de kwaliteit, output en kosten van de teams en om het ontwerpen en bouwen van snelle productielijnen.

Drie manieren waarop je bij ons leert

Tijdens het Unilever Future Leaders Programme zijn er drie manieren waarop je bij ons leert; in de praktijk, via onze mensen en door formele trainingen.

In de praktijk: Vanaf dag een krijg je veel verantwoordelijkheid en werk je aan uitdagende projecten. Ook leer je door verschillende rotaties in je discipline en internationale plaatsingen. Dit levert een brede en verdiepende basis aan werkervaring op, die zal bijdragen aan je groei tot manager.

Via onze mensen: Door ondersteuning en begeleiding van mentors, senior leaders, Vice Presidents, directors en experts in jouw gebied krijg jij als Future Leader (trainees) de ruimte om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het UFLP word je gekoppeld aan een ‘buddy’, een huidige of voormalige trainee, die je ontwikkeling begrijpt. Via deze wegen zal je veel individuele coaching krijgen.

Formeel: Als Future Leader (trainee) krijg je een traject waarin je drie jaar lang een reeks vak gerelateerde trainingen zal krijgen. De trainingen worden inhouse gegeven en bestaan uit meer algemene trainingen (time management, project management, leiderschapstrainingen, presentatievaardigheden) en trainingen om je business acumen te versterken.

Unilever Take off schema

Onboarding

Unilever Future Leaders (trainees) hebben een uitgebreid onboarding programma, waarin ze beginnen met het verwerven van de benodigde kennis, skills, en vaardigheden om hun rol effectief te vervullen. De gestructureerde onboarding bestaat o.a. uit trainingen, workshops, en interactie met Unilever senior leaders, op lokaal en Europees niveau. Dit zorgt ervoor dat alle Future Leaders consistent worden opgeleid en snel integreren in Unilever; en dus sneller impact kunnen maken op de business.

We vinden het belangrijk dat Future Leaders zich welkom voelen, en steun krijgen vanuit de organisatie tijdens hun overgang naar een uitdagende baan. Wij denken dat dit ervoor zal zorgen dat ze succesvol zijn in hun rol, en zichzelf sneller kunnen ontwikkelen.

Alle Future Leaders hebben in de eerste 2 maanden van hun traineeship een verplichte rotatie in de ‘Field Force’ buitendienst. Dit is bedoeld om Future Leaders al vroeg in hun carrière kennis te laten maken met de core-business van Unilever, namelijk op de winkel vloer.

Rotaties

Binnen het UFLP programma vinden verschillende rotaties plaats en Unilever staat erom bekend hiermee deelnemers op te leiden naar sterke Future Leaders. Een rotatie is een project of rol, waar Future Leaders voor een bepaalde, vooraf vastgestelde, periode aan zullen werken tijdens het programma. Alle Future Leaders zullen verschillende rotaties doen, de duur en hoeveelheid is o.a. afhankelijk van de discipline.

Deze rotaties zijn bedoeld om kennis te laten maken met verschillende facetten van Unilever en onze kandidaten te ontwikkelen naar breed georiënteerde Future Leaders. Het is dan ook mogelijk om cross-functionele rotaties te doen (bijvoorbeeld een uitwisseling tussen Marketing en CD). Dit levert een verdiepende en stevige basis aan werkervaring op, die kan bijdragen aan de groei van de trainee naar een beoogde Managers rol na afsluiting van het programma.

UFLP Steps

Young Unilever Managers-netwerk

Alle Management Trainees worden opgenomen in het Young Unilever Managers-netwerk (YUM). Je kunt deelnemen aan een groot aantal leuke en interessante activiteiten, zoals workshops, borrels en de Intercompany wintersport. Naast je baan zijn er andere mogelijkheden om je te ontwikkelen én leuke dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld campus manager worden, evenementen voor een goed doel organiseren of voorzitter worden van het YUM-netwerk.

“Ik ben Process Improvement Manager in een Sourcing Unit. Ik begeleid (technische) projecten gericht op het genereren van meer output en het reduceren van waste en productiekosten. Daarna voer ik het project uit - op tijd en binnen het budget.”

Sabine Zagers, Management Trainee Supply Chain
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE