Toggle Zoeken

  1. Home
  2. ...
  3. Voeding en dranken
  4. Becel Proactiv
Becel ProActiv logo

Becel Pro-activ

De werking van Becel pro-activ

Becel is gemaakt met een mix van 100% plantaardige oliën en is van nature rijk aan omega 3. Aan Becel ProActiv wordt een extra plantaardig ingrediënt toegevoegd: plantensterolen.

Plantensterolen zijn een van de meest grondig onderzochte ingrediënten voor cholesterolverlaging. Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw heeft Unilever, in samenwerking met vele onafhankelijke wetenschappers, uitgebreid onderzoek gedaan naar de cholesterolverlagende eigenschappen van plantensterolen. Meer dan 50 wetenschappelijke onderzoeken bevestigen deze werking van plantensterolen in Becel ProActiv.

Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.

Plantensterolen komen van nature voor in onze voeding, bijvoorbeeld in plantaardige oliën, noten, zaden en fruit. Maar de hoeveelheid plantensterolen die van nature voorkomt in de voeding is normaliter te klein om het verhoogde cholesterol actief te verlagen. Voeding die veel plantensterolen bevat, zoals die van vegetariërs, levert gemiddeld maar 0,6 gram plantensterolen per dag. Gelukkig kun je met de smakelijke producten van Becel ProActiv op een eenvoudige manier elke dag de optimale hoeveelheid plantensterolen binnenkrijgen.

De producten van Becel ProActiv worden aanbevolen door de Hartstichting.

Wetenschappers zijn het erover eens zijn dat een verlaging van het verhoogde LDL-cholesterol het risico op coronaire hartziekten kan verlagen. Dit wordt ook onderschreven door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en de Europese Commissie en vormt de basis voor de goedgekeurde claim voor plantensterolen, de zogenaamde 'ziekterisicoreductieclaim'.

Vernieuwend

Becel ProActiv was in 2000 het eerste product voor op brood dat volledig voldeed aan de normen van het Novel Food Committee van de Europese Unie. (bron: European Commission Decision 2000/500/EC July 24,2000). Becel ProActiv is veilig verklaard door onafhankelijke organisaties in de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Brazilië, Israël, IJsland en Japan.

Becel ProActiv is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Becel ProActiv is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel ProActiv te gebruiken.

Dagelijkse hoeveelheid

Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag, wat overeenkomt met 20 gr Becel ProActiv voor op brood en 1,5g plantensterolen levert heb je de minimale hoeveelheid die nodig is voor cholesterolverlaging. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl*. Voor een optimaal resultaat dien je 4 porties te consumeren wat 3g plantensterolen levert per dag.

Mix en match dagelijks 3 porties Becel ProActiv voor op brood of Griekse yoghurt met 1,3% vet (1 portie = 10g Becel ProActiv voor op brood of 175 g Becel ProActiv Griekse yoghurt met 1,3% vet), of 1 flesje Becel ProActiv mini yoghurtdrink en 1 portie Becel ProActiv voor op brood. Meer dan 3g plantensterolen dient niet geconsumeerd te worden.

*Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Cholesterol verlagen

Wil je meer informatie over wat cholesterol is en hoe je het kunt verlagen als het verhoogd is? Lees hier meer over cholesterol:

Wat is cholesterol?

Hoe kan ik het verlagen?

Wat is een normale cholesterolwaarde?

Overige info

Zoekt u meer informatie over een van onze merken of heeft u een vraag, klacht of compliment? Maak dan uw keuze uit de contactgegevens hieronder.

Terug naar top