Ben & Jerry’s | Onze merken | Unilever Nederland
  1. Home
  2. ...
  3. Voeding en dranken
  4. Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s maakt al meer dan 35 jaar heerlijk ijs én is op een vooruitstrevende manier actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Verantwoord genieten

Ben & Jerry’s is een bijzonder merk in ons portfolio. Anders dan onze andere merken. Heerlijk superpremium roomijs maken met 100% natuurlijke ingrediënten én veel aandacht voor milieu en samenleving, daar draait het om bij Ben en Jerry’s.

Missie

Ben & Jerry’s is toegewijd aan een duurzame manier van ondernemen met gedeelde welvaart en met respect voor aarde en milieu. De missie van Ben & Jerry’s is gebaseerd op drie pijlers die onderling met elkaar zijn verbonden:

  • De Productmissie (100% natuurlijk ijs, 100% natuurlijke ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit).
  • De Economische missie (duurzame financiële basis voor winstgevende groei, realiseren van waardevermeerdering, ontplooiingsmogelijkheden voor medewerkers).
  • De Sociale missie (nieuwe manieren initiëren om de kwaliteit van leven lokaal, nationaal of internationaal te verbeteren).

Deze pijlers zijn alle drie even belangrijk.

De sociale missie van Ben & Jerry’s richt zich op sociale verbondenheid, klimaatproblematiek & jongeren in Nederland en op oorlogskinderen in Sierra Leone.

Caring dairy

Ben & Jerry’s hecht groot belang aan de herkomst van de zuivel die wordt gebruikt in zijn producten. In Europa is samen met een groep gelijkgestemde melkveehouders en ngo's een programma opgezet, Caring Dairy, om duurzame richtlijnen voor de melkveehouderij te ontwikkelen die de behoeften van mensen, koeien, melk en de aarde beter met elkaar in balans brengen. Dit programma is een groot succes. In juli 2011 ontving Ben & Jerry’s als erkenning voor Caring Dairy van de onafhankelijke organisatie Compassion in World Farming de Good Dairy Award.

Fairtrade

Naast dat we bij Ben & Jerry’s het lekkerste ijs willen maken, streven wij ernaar dit op de best mogelijke manier te doen. We hebben er hard aan gewerkt om al onze smaken een gegarandeerde Fairtrade-status te geven en dat is gelukt! Sinds 2013 zijn alle 54 ingrediënten van Ben & Jerry’s-ijs wereldwijd Fairtrade ingekocht. Fairrukkelijk, toch? Enjoy!

Meer informatie

Nog veel meer over Ben & Jerry’s, activiteiten, initiatieven en natuurlijk alle overheerlijke ijsjes, is te vinden op de website van Ben & Jerry’s.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE