Toggle Zoeken

BlueBand logo

Blue Band

Al ruim 90 jaar expertise! Blue Band is sinds 1923 het voedingsmerk van Unilever voor alle gezinnen in Nederland!

Bouwstenen om gezond en vitaal te blijven

Blue Band bevat essentiële vetten die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Wat ze ook willen worden, kinderen hebben gevarieerde en evenwichtige voeding nodig. Als onderdeel van een gevarieerde voeding en gezonde levensstijl leveren 4 besmeerde boterhammen met Blue Band (20 g) of 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar (20 ml) per dag een belangrijke bijdrage aan de hoeveelheid essentiële vetten die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen. 

De benodigde dagelijkse inname is 2 g alfa-linoleenzuur en 10 g linolzuur. Waarom we deze vetten essentieel noemen? Omdat ons lichaam ze niet zelf kan maken. Net als vitamines moeten we ze via de voeding binnenkrijgen; en een makkelijke manier is door iedere boterham met Blue Band te besmeren en door dagelijks te bakken en braden in Blue Band Vloeibaar.

Veel kinderen krijgen niet genoeg essentiële vetten binnen via de voeding. De twee- tot zesjarige Nederlandse kinderen krijgen gemiddeld bijna 50% minder van het essentiële vetzuur alfa-linoleenzuur binnen dan aanbevolen. Dagelijks Blue Band gebruiken als onderdeel van een gevarieerde voeding is een makkelijke manier om de essentiële vetten binnen te krijgen.

Naast margarine maakt Blue Band ook producten die het gezin helpen bij de bereiding van een lekkere en gezonde dagelijkse maaltijd. Zoals Blue Band Finesse, het gezonde alternatief voor crème fraîche en kookroom, en Blue Band Goede Start! brood dat exclusief wordt verkocht bij Albert Heijn.

Meer informatie

Nog veel meer over Blue Band, zoals productinformatie en lekkere recepten, is te vinden op de website van Blue Band.

Wat zit er in onze producten?

Woman checking product label in a supermarket

Vandaag de dag bestaat er – terecht – steeds meer behoefte aan grotere duidelijkheid over de samenstelling van producten die mensen gebruiken voor hun persoonlijke verzorging en in het huishouden.

Overige info

Zoekt u meer informatie over een van onze merken of heeft u een vraag, klacht of compliment? Maak dan uw keuze uit de contactgegevens hieronder.

Terug naar top