Lipton logo

Lipton

Lipton en thee zijn al jaren met elkaar verbonden. Het begon allemaal met Sir Thomas Lipton in 1890. Hij maakte thee beschikbaar voor een groot publiek en als pionier heeft hij de theecategorie veranderd. In 1993 verfriste Lipton de Nederlandse markt met de introductie van Lipton Ice Tea.

De oorsprong van thee

Ieder kopje thee dat wordt gedronken, is gemaakt van theeblaadjes die ooit door iemand met de hand zijn geplukt. Deze theeblaadjes komen van theeplantages verspreid over de hele wereld. Wist je dat Lipton-thee haar eigen theevelden heeft. In Kericho in Kenia werken maar liefst 16.000 medewerkers op de theevelden van Lipton.

Lipton pionier in duurzaamheid met 100% gecertificeerde thee en ice tea

In 2015 was wereldwijd 100% van de theezakjes al afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde theeplantages. Vanaf nu zijn ook alle Ice Tea producten van Lipton in Nederland gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dat betekent dat als een consument nu voor Lipton Ice Tea, Ice Tea Green of een kopje warme thee van het merk kiest, het zeker is dat de thee niet alleen lekker is, maar ook goed voor mens en milieu.

Alle Lipton Ice Tea laag in calorieën

Bij Lipton maken we heerlijk verfrissende ijsthee en proberen we tegelijkertijd het suiker niveau te minimaliseren. In maart 2017 is het suiker niveau van Lipton Ice Tea sparkling verlaagd naar 4,5 gram suiker per 100ml. Nu is het hele Lipton Ice Tea portfolio laag in calorieën.

Wat zit er in onze producten?

Woman checking product label in a supermarket

Vandaag de dag bestaat er – terecht – steeds meer behoefte aan grotere duidelijkheid over de samenstelling van producten die mensen gebruiken voor hun persoonlijke verzorging en in het huishouden.

Overige info

Zoekt u meer informatie over een van onze merken of heeft u een vraag, klacht of compliment? Maak dan uw keuze uit de contactgegevens hieronder.

Terug naar top

WE KOMEN GRAAG MET JE IN CONTACT

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE