Unox: Good Chicken award | Onze merken | Unilever Nederland

Unox wint Good Chicken Award

Oktober 2012 – Op donderdag 26 oktober ontving Unox de Good Chicken Award van dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming voor haar voornemen over te stappen op diervriendelijk geproduceerde kip voor de Unox Kipknaks.

Bijdrage aan dierenwelzijn

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

De Europese dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming reikte voor de zesde achtereenvolgende keer prijzen uit aan voedingsmiddelenbedrijven die in het afgelopen jaar concrete stappen hebben gezet om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het welzijn van boerderijdieren.

Deze Good Farm Animal Welfare Awards werden uitgereikt in vier categorieën (eieren, zuivel, varkensvlees en kip). Unox ontving de Good Chicken Award voor haar voorgenomen overstap op diervriendelijk geproduceerde kip voor de Unox Kipknaks.

Vanaf 2013 in de schappen

Vanaf het eerste kwartaal van 2013 liggen de blikjes Unox Kipknaks met 1 ster van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming in de supermarkten. Deze stap is een logisch vervolg op de overgang op 100% diervriendelijk geproduceerd varkensvlees voor de Unox-rookworst. Inmiddels draagt 60% van alle Unox-rookworsten 1 ster en is in 2011 de Unox Boeren Scharrelrookworst met 2 sterren geïntroduceerd.

Unox kipknaks

Unox koopt de kip voor de Kipknaks van Plukon Food Group en heeft nauw samengewerkt met deze leverancier bij de ontwikkeling van de Kipknaks. Plukon ontving op hetzelfde moment van Compassion for World Farming de prijs in de categorie ‘verse kip’. Plukon verkoopt de verse scharrelkip in Nederland onder de merknaam Volwaard en krijgt deze prijs op voorspraak van de Nederlandse Dierenbescherming.

Unilever Sustainable Living Plan

In november 2010 lanceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan en verbonden we ons aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan wordt onderbouwd door zo’n 60 doelstellingen, waaronder vermindering van de milieu-impact en verbetering van dierenwelzijn. 

Ook Unox levert hieraan een bijdrage door de productie van rookworsten en Kipknaks die het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming mogen dragen. Naast de Good Chicken Award won Unilever in het verleden ook de Good Egg Award en de Good Dairy Award door de inspanningen van ijsmerk Ben & Jerry’s op het gebied van dierenwelzijn en het gebruik van vrije-uitloopeieren en -producten.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE