Zendium | Onze merken | Unilever Nederland

Alle tandpasta’s in het Zendium-assortiment zijn samengesteld op basis van een unieke, gepatenteerde formule welke helpt de weerstand van de mond te versterken en een natuurlijke manier van bescherming biedt.

Unieke formule

In 1969 kwam microbioloog Henk Hoogendoorn - destijds werkzaam bij Akzo - op het idee om tanden biologisch te reinigen en de tandplaklaag te verwijderen met behulp van een enzym. Dankzij deze uitvinding is in Nederland sinds 1979 Zendium geïntroduceerd.

Een natuurlijke manier van beschermen

Zendium is de eerste tandpasta die het gebit reinigt zoals ook de natuur dat doet – met behulp van enzymen. Naast enzymen bevat het ook proteïnen, waarmee het de weerstand van de mond versterkt. Zo helpt Zendium de tanden en het tandvlees beter te beschermen tegen schadelijke bacteriën die tandplak veroorzaken. Ten slotte zorgt fluoride in Zendium, voor versterking van het glazuur van tanden en kiezen en voor bescherming tegen cariës.

Milde bestandsdelen

In Zendium zit dezelfde hoeveelheid fluoride als in standaard tandpasta's. De fluoride versterkt het glazuur van tanden en kiezen en beschermt tegen cariës (gaatjes). Zendium bevat uitsluitend milde ingrediënten, welke geen schadende effecten meebrengen. Daarom bevat de tandpasta geen SLS waardoor het minder sterk schuimt dan andere tandpasta's. Zendium versterkt de weerstand van de mond zonder hulp van antibacteriële middelen.

Het is bewezen dat Zendium-tandpasta:

• Effectief is tegen tandplak
• Helpt tegen aften en geïrriteerd tandvlees
• Mild is voor de gevoelige mond
• Helpt beschermen tegen cariës

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE