Veelgestelde vragen over onze ingrediënten | Onze merken | Unilever Nederland

Veelgestelde vragen over onze ingrediënten

We krijgen regelmatig vragen over de ingrediënten die we gebruiken in onze producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Bijvoorbeeld: Waarom bevat een product een bepaald ingrediënt? Wat voor functie heeft het? Is het veilig voor mij, mijn gezin en het milieu? Soms wordt ons gevraagd waarom we ervoor kiezen bepaalde ingrediënten niet te gebruiken.


We use preservatives to help protect our products from bacteria, yeasts and moulds.
Conserveermiddelen

We gebruiken conserveermiddelen om onze producten tegen bacteriën, gisten en schimmels te beschermen. In de natuur beschermen conserveermiddelen de cellen van planten, mensen en dieren. Conserveermiddelen spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid en de hoge kwaliteit van onze producten.

Meer weten
Fragrances in our products
Geurstoffen

Veel mensen gebruiken graag producten met geurstoffen. Om ze te creëren, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten voldoen die aan de algemene standaarden van de internationale onderzoeksvereniging voor geurstoffen (International Fragrance Research Association; IFRA).

Meer weten
worlds largest family Vim
Natriumhypochloriet

Onze merken helpen om huizen en werkplekken schoon en fris te houden en beschermen tegen ziektekiemen. Al decennialang gebruiken we natriumhypochloriet in onze producten voor thuis omdat het een krachtig en snelwerkend ontsmettingsmiddel is dat de strijd aangaat met tal van micro-organismen, zoals bacteriën en virussen.

Meer weten
Mangrove plants
microplastics

Vanwege de bezorgdheid over het ophopen van microplastics in oceanen en meren zijn we in 2014 gestopt met het gebruik van plastic scrubdeeltjes in onze producten.

Meer weten
worlds largest family Vim
Siliconen

Veel van de dingen die mensen als prettig ervaren in persoonlijke verzorgingsproducten – van het zijdeachtig effect van hairconditioners tot het verzachtende gevoel van deodorantrollers – zijn mogelijk dankzij siliconen.

Meer weten

Hieronder vindt u meer veelgestelde vragen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE