Geurstoffen

Door geurstoffen beleven we een heel scala aan emoties. De vertrouwde en gastvrije geur in onze woningen is deels afkomstig van de schoonmaakproducten en cosmetica die we gebruiken.

Woman smelling fragrances

Veel mensen gebruiken graag producten met geurstoffen. Om ze te creëren, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten die voldoen aan de algemene standaarden van de International Fragrance Research Association (IFRA). Daarnaast passen we onze eigen strenge interne normen toe om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten veilig te gebruiken zijn. We gaan vaak verder dan de lokale regelgeving en eisen van onze partners en leveranciers dat ze in dat geval ook voldoen aan deze strengere normen.

Voorkeuren met betrekking tot geur verschillen over de hele wereld. Het creëren van geurende producten die mensen graag gebruiken, is dan ook zowel een kunst als een wetenschap. Onze teams werken nauw samen met vooraanstaande geurhuizen om geweldige geuren voor onze producten te ontwikkelen.

Onze visie op een aantal specifieke geurstoffen

  • Muskus levert een langdurige geur. Synthetische muskus, zoals nitromuskus en polycyclische muskus (PCM's) zijn ontwikkeld als ethische alternatieven voor dierlijke muskus. We zijn gestopt met het gebruik van synthetische nitromuskus, omdat deze zich in het milieu kan ophopen. Waar mogelijk maken we gebruik van alternatieven voor polycyclische muskus, die een vergelijkbare langdurige geur kunnen leveren.
  • We gebruiken geen diëthylftalaat (dit is een oplosmiddel dat gebruikt wordt om geurstoffen te mengen). In plaats hiervan gebruiken we andere methodes om geurstoffen bij elkaar te brengen.
  • Lyral is een veel voorkomende geurstof met een bloemige geur. We zijn gestopt met het gebruik van lyral bij nieuwe geurformuleringen na nieuw bewijs betreffende een toename van allergieën en we willen halverwege 2017 lyral volledig uit bestaande geurformuleringen verwijderd hebben.

Lees meer over geurstoffen

Hoeveel geurstoffen gebruikt Unilever in zijn producten?

Voor de creatie van één enkele geur voor een deodorant of shampoo kunnen tientallen ingrediënten nodig zijn. Maar in vergelijking met de niveaus die in fijne parfums worden gebruikt, bevatten onze producten slechts een kleine hoeveelheid geurstoffen. De geurconcentraties in de producten van Unilever liggen doorgaans tussen de 0,2% en 1,5%. Dit is gelijk aan het gemiddelde gehalte essentiële olie dat in veelvoorkomende producten zoals lavendel of een sinaasappelschil terug te vinden is.

We ontwikkelen technologieën die ons in staat stellen meer te doen met minder. Zo hebben we bijvoorbeeld een techniek geïntroduceerd die 'encapsulatie' heet. Middels deze techniek wordt de geur in het product vastgehouden totdat een bepaalde prikkel (zoals vocht, daglicht, hitte of frictie) het vrijgeeft. Dit betekent dat wanneer u een shirt uit uw kledingkast haalt, het nog steeds fris en schoon ruikt, hoewel het weken eerder gewassen is.

Maakt Unilever ongeparfumeerde of geurvrije producten?

Sommige mensen gebruiken graag ongeparfumeerde of geurvrije producten. Dit kan zijn omdat ze hier de voorkeur aan geven of omdat een bepaald familielid gevoelig is voor bepaalde geurstoffen. Daarom creëren we een reeks 'gevoelige' of geurvrije producten. Al onze geuren worden zorgvuldig geformuleerd en we zorgen ervoor dat de ingrediënten waarvan bekend is dat ze allergische reacties veroorzaken, nauwlettend in de gaten worden gehouden. Als u meer wilt weten over de ingrediënten van een bepaald Unilever-product, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Terug naar top

WE KOMEN GRAAG MET JE IN CONTACT

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE