Conserveermiddelen | Onze merken | Unilever Nederland

Conserveermiddelen

Conserveermiddelen, zoals de naam al doet vermoeden, zorgen ervoor dat alles fris en vers blijft. We gebruiken conserveermiddelen om onze producten te beschermen tegen bacteriën, gisten en schimmels. In de natuur beschermen conserveermiddelen de cellen van planten, mensen en dieren. Conserveermiddelen spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid en de hoge kwaliteit van onze producten. Zonder conserveermiddelen zouden producten onaangenaam kunnen gaan ruiken, van kleur kunnen veranderen of beschimmelen.

Skin care

We evalueren al onze producten om het beste conserveermiddel of de beste combinatie van conserveermiddelen te selecteren, waarbij we rekening houden met het soort product, hoe het gebruikt zal worden en waar het bewaard zal worden. Zo kijken we bijvoorbeeld bij huidcrèmes of het herhaaldelijk met de vingers in de crème dippen, het product zal vervuilen.

Naast het voldoen aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving voeren we ook onze eigen veiligheidsevaluaties uit en volgen we nieuw wetenschappelijk onderzoek. We voegen alleen conserveermiddelen toe als dit echt nodig is en beperken de gebruikte hoeveelheid. Dit zorgt ervoor dat we conserveermiddelen op een veilige en verantwoorde manier gebruiken.

We zijn ons ervan bewust dat sommige mensen bepaalde conserveermiddelen het liefst vermijden. Met dit in het achterhoofd, kunnen we soms producten ontwikkelen die bepaalde conserveermiddelen niet bevatten.

In de volgende delen kunt u meer lezen over de ingrediënten die als conserveermiddelen dienen en waarover we de meeste vragen ontvangen: parabenen, methylisothiazolinone, formaldehyde-afgevers en fenoxyethanol.

Antwoorden op uw vragen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE