Doorgaan naar Inhoud

Unilever reageert op schorsing certificatie palmolie leverancier door RSPO

Gepubliceerd:

Volgend op de schorsing van de certificatie van de IOI Group door de RSPO heeft Unilever de volgende reactie uitgegeven:

Unilever neemt de beschuldigingen aan het adres van IOI en de schorsing door de RSPO uiterst serieus. Wij verwachten van al onze leveranciers dat zij werken volgens de hoogste standaarden en dat zij zich strikt houden aan Unilevers richtlijnen op het gebied van duurzame palmolie, de Unilever Sustainable Palm Oil Policy. (PDF 195.25 KB)

Deze schorsing betekent dat IOI onze richtlijnen heeft geschonden. Overeenkomstig onze klachtenprocedure zijn wij nu bezig de banden met deze leverancier te verbreken. Wij hebben een tijdplan opgesteld om dit binnen de komende drie maanden te realiseren.

Parallel daaraan zoeken we het contact met IOI en met relevante NGO’s en stakeholders om samen te bepalen welke stappen IOI nu moet zetten om de bewezen klachten aan te pakken en op te lossen, en om blijk te geven van haar commitment om fundamenteel en transparant verandering aan te brengen in de manier waarop zij duurzame palmolie produceert, zodat wordt voldaan aan de hoogste sociale en milieustandaarden. Wij zijn van mening dat dit een essentiële stap is wanneer je een leidende rol speelt bij transformatie van de industrie.


Terug naar boven