Doorgaan naar Inhoud

Paul Polman wint Prix Voltaire International

Gepubliceerd:

Op 9 november 2018 is de prestigieuze Prix Voltaire International door Melanie Schultz van Haegen in Grand Hotel Huis ter Duin uitgereikt.

Netherlands Paul Paulman

Vanuit de shortlist opgesteld door Business Universiteit Nyenrode heeft de vierkoppige internationale jury met als criteria die mede gebaseerd zijn op de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, gekozen voor Paul Polman, ceo van Unilever.

De jury bestaat uit:

  • Debra Benton, Amerikaanse CEO-coach en auteur van management boeken en artikelen;
  • Jaap de Hoop Scheffer, Minister van Staat en voormalig Secretaris van de NATO;
  • Mervyn King, de Zuid Afrikaanse voorzitter van de King Committee on Corporate Governance en President voor het leven van de stichting Operation Hunger;
  • Melanie Schultz van Haegen, voormalig minister van Transport, infrastructuur en watermanagement en huidig CEO van Porticus.
Netherlands group pic
René van Ass, Johan de Koning, Melanie Schultz van Haegen en Jaap de Hoop Scheffer

Friendly Fighter For Future-proof Fundamentals

Volgens de jury vertegenwoordigt de heer Polman de waarden die als uitgangpunten van de Prix Voltaire International zijn geformuleerd. Zijn “Unilever sustainable living’ strategie leek in 2010 onhaalbaar. Als Friendly Fighter For Future-proof Fundamentals' heeft hij het tegendeel bewezen.

Inmiddels zijn de volgende doelen behaald:

  • Meer dan de helft van alle grondstoffen die Unilever gebruikt zijn uit duurzame landbouw betrokken.
  • Meer dan 100 van de Unilever fabrieken wereldwijd gebruiken 100% hernieuwbare elektriciteit, goed voor 65% van het totale elektriciteitsverbruik.
  • Unilever heeft meer dan 600 miljoen mensen geholpen bij het verbeteren van hun gezondheid en persoonlijke hygiëne.

Door de omvang van de Unilever organisatie is de impact van de door Polman geïnitieerde veranderingen bovendien zeer omvangrijk.

De Prix Voltaire International moedigt ‘Friendly Fighters’ aan om door te gaan met het nastreven van hun visie waarmee de wereld Future Proof wordt.

Terug naar boven