Doorgaan naar Inhoud

Twee studententeams Universiteit Twente winnen Conimex Circular Packaging Design challenge

Gepubliceerd:

Op donderdag 24 januari werden twee studententeams uitgeroepen tot winnaars van de Conimex Circular Packaging Design challenge met hun idee voor duurzame en circulaire productverpakkingen voor Conimex. De challenge was onderdeel van het vak Packaging Design & Management 2 dat wordt gegeven door dr.ir. Jos de Lange en prof.dr.ir. Roland ten Klooster aan de Universiteit Twente.

Eind vorig jaar kregen de masterstudenten Industrial Design de challenge voorgelegd bestaande uit twee onderdelen recycle en rethink. Recycle: hoe kunnen we huidige Conimex verpakkingen 100% recyclebaar maken en hoe kunnen we minimaal 25% post consumer recycled materiaal verwerken in onze verpakkingen? Rethink: bedenk een 100% circulair product- en verpakkingsconcept voor Conimex voor de toekomst. Daarnaast werd de theorie voor Circular Economy van Ellen MacArthur als uitgangspunt gegeven.

Implementatie en schaal

De jury bestaande uit verpakkings- en marketing experts van Conimex hebben in de beoordeling van de teams gekeken naar gebruiksvriendelijkheid van de verpakking, schaalbaarheid en gebruik van bestaande technologie, fit met het merk en implementeerbaarheid. De winnaars hebben hun verpakkingsconcept zeer gedetailleerde uitgewerkt en nauwkeurig onderzoek gedaan naar onder andere wat de consumentenbehoefte is en wat voor soort verpakkingen er al op het schap te vinden zijn. De winnende teams worden uitgenodigd op het nieuwe Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen dat later dit jaar zal worden geopend.

Daarnaast worden de ontwerpen van alle 8 deelnemende teams bekeken op aspecten die bruikbaar zijn voor het circulair maken van Conimex verpakkingen om zo een bij te dragen aan het doel van Unilever om plastic verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar tegen 2025.

Terug naar boven