Doorgaan naar Inhoud

Unilever opent nieuw Foods Innovation Centre in Wageningen

Gepubliceerd:

Het Unilever Foods Innovation Centre, ook wel HIVE genoemd, is geopend door zijne Majesteit de Koning. In HIVE werken wij aan baanbrekende innovaties en onderzoek om de groeiende wereldbevolking op een duurzame en voedzame manier van voedsel te voorzien.

Unilever Koning

Er is 85 miljoen geïnvesteerd in het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre, ook wel “Hive” genoemd door haar locatie te midden van vooruitstrevende onderzoekscentra, startups en externe partners. In Hive worden alle wereldwijde foods innovaties van Unilever gedaan voor merken als Knorr, Hellmann’s, De Vegetarische Slager en Calvė. Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het gebruik van plantaardige ingrediënten, vleesvervangers, efficiënte gewassen, duurzame voedselverpakkingen en voedzaam voedsel.

Samen met onze partners willen wij de voedselmiddelenindustrie transformeren naar een gezond en duurzaam systeem, waarin innovaties die beter zijn voor mens en planeet worden gestimuleerd.

Feature Image With Description - Alan Jope
We hebben een fundamentele transformatie van ons voedselsysteem nodig als we meer dan 9 biljoen mensen op een duurzame en voedzame manier willen voeden. Ondervoeding, obesitas, klimaatverandering en food waste zijn problemen die alleen aangepakt kunnen worden wanneer we in partnerschappen werken aan het versnellen van de ontwikkeling van technologieën en innovaties. Het hebben van een Global Foods Innovation Centre in Wageningen stelt ons in staat om precies dit te doen. Alan Jope - CEO Unilever

Wageningen wordt vaak “Food Valley” genoemd – een hint naar Silicon Valley – als reactie op de doorbraken die hier worden gedaan in de agri-food technologie door startups, wetenschapsinstituten, NGO’s en bedrijven uit de buurt.

Unilever Hive heeft de hoogst mogelijke duurzaamheidscertificatie, namelijk de ‘BREEAM-NL’ outstanding klassering. Grote gedeelten van het volledig circulaire interieur zijn open voor iedereen. Eerder dit jaar won het gebouw twee prestigieuze design awards: de Global Design Award for Commercial Projects en de Global Public Award

Downloads:

Hive Infographic

Factsheet building - Unilever Foods Innovation Centre (PDF 191.73 KB)

Foto's Unilever Foods Innovation Centre Wageningen

Food innovations at Hive
Food innovations at Hive
Food innovations at Hive
Terug naar boven