Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

No Results

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden voor de door u gemaakte selectie

Probeer het opnieuw door uw selecties te veranderen

Unilever voertuigen volledig elektrisch in 2030

Unilever is het eerste FMCG-bedrijf dat zich aansluit bij het wereldwijde EV100-initiatief van The Climate Group. Dit initiatief streeft ernaar toekomstgerichte bedrijven samen te brengen, die zich inzetten voor een versnelde overgang op elektrische voertuigen en ervoor willen zorgen dat elektrisch transport de nieuwe standaard is in 2030.

Plastic met een missie

In januari 2017 committeerde Unilever zich aan nieuwe stappen in de verduurzaming van haar verpakkingsstromen om het tempo naar een circulaire economie te versnellen. In 2025 zullen we alleen nog plastic verpakkingen gebruiken die volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Daarnaast zien we talrijke mogelijkheden om samen te werken met kennisinstellingen en partners in de gehele kunststofketen.

De Vegetarische Slager vat de koe ‘anders’ bij de hoorns

Jaap Korteweg is negende generatie boer en dé Vegetarische Slager. Zeven jaar geleden begon hij in Den Haag zijn ‘ambachtelijke slagerij in een nieuw jasje’. Sindsdien laat hij Nederland kennismaken met een nieuwe generatie écht lekkere vleesvervangers. De producten – van kipstuckjes en biefstuckreepjes, tot saucijzenbroodjes en visvrije tonijn – liggen inmiddels in supermarkten tot aan Zuid-Afrika toe. De laatste smakelijke loot aan de stam zijn de samen met Unox ontwikkelde Gehacktballetjes in satésaus: de eerste vleesvervanger in het vleesconservenschap.

Vijf feiten over onze duurzame groei

In ons laatste verslag kunt u lezen dat we een groei realiseren waar we trot op mogen zijn en tegelijkertijd een aantal uitdagende duurzaamheidsproblemen aanpakken. Hieronder een kort verslag van de voortgang in 2016.

Voedselagenda Nederland: drie ambities uitgelicht

Voldoende, veilig, gezond en duurzaam eten voor iedereen. Zo luidt de slotverklaring van de eerste Nationale Voedseltop. Op 26 januari jl. kwamen in Den Haag ruim 150 vertegenwoordigers uit de Nederlandse voedselindustrie bijeen om, samen met het kabinet, de basis te leggen voor een nieuw voedselbeleid in Nederland. De ambities zijn groot. Inzet is dat Nederland over vijf tot tien jaar wereldwijd koploper moet zijn in gezonde en duurzame voeding. Tijd voor actie dus.

Terug naar top