1. Home
  2. Nieuws & Media
  3. Overig nieuws

Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

No Results

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden voor de door u gemaakte selectie

Probeer het opnieuw door uw selecties te veranderen

Eindeloos PET recyclen met Ioniqa’s revolutionaire technologie

Samen met start-up Ioniqa Technologies en PET-producent Indorama Ventures werkt Unilever aan de ontwikkeling van een revolutionaire technologie. Eén die de plasticketen circulair zal maken. In de zomer van 2019 is de eerste Ioniqa-fabriek, met een capaciteit om 10 kiloton PET-plastic grondstoffen op continue basis te upcyclen, een feit. Komend jaar worden direct Unilever-verpakkingen gemaakt van Ioniqa’s unieke grondstof.

Vertrouwen: de sleutel tot voortgang

“Vertrouwen is onze belangrijkste value driver.” Onze ceo paul polman schrijft over de waarde en kracht van vertrouwen voor het bedrijfsleven, de maatschappij en onze planeet.

Het waterbesparende geheim voor zoetere tomaten

Tomatentelers in het Middellandse Zeegebied worstelen met onvoorspelbare regenval en waterschaarste. Knorr steunt een eenvoudig middel om water te besparen en de gewassen goed te laten gedijen.

‘Het is belangrijk dat de genderkloof gedicht wordt’

Uit het genderkloofrapport van het World Economic Forum, dat vandaag is verschenen, blijkt dat na een decennium waarin langzaam maar gestaag vooruitgang werd geboekt bij het verbeteren van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, deze vooruitgang in 2017 tot stilstand is gekomen. Katja Freiwald – die onze agenda inzake het partnerschap van vrouwen en bewustwording op dat gebied aanvoert – legt uit wat dit voor haar persoonlijk betekent.

Unilever voertuigen volledig elektrisch in 2030

Unilever is het eerste FMCG-bedrijf dat zich aansluit bij het wereldwijde EV100-initiatief van The Climate Group. Dit initiatief streeft ernaar toekomstgerichte bedrijven samen te brengen, die zich inzetten voor een versnelde overgang op elektrische voertuigen en ervoor willen zorgen dat elektrisch transport de nieuwe standaard is in 2030.

Plastic met een missie

In januari 2017 committeerde Unilever zich aan nieuwe stappen in de verduurzaming van haar verpakkingsstromen om het tempo naar een circulaire economie te versnellen. In 2025 zullen we alleen nog plastic verpakkingen gebruiken die volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Daarnaast zien we talrijke mogelijkheden om samen te werken met kennisinstellingen en partners in de gehele kunststofketen.

Terug naar top