1. Home
  2. Nieuws & Media
  3. Overig nieuws

Overig nieuws

Hier vindt u nieuwsitems over Unilevers activiteiten – zowel in de Benelux als internationaal – waaronder ook artikelen over onze inspanningen op weg naar het realiseren van de doelen in ons Sustainable Living Plan.

No Results

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden voor de door u gemaakte selectie

Probeer het opnieuw door uw selecties te veranderen

Vertrouwen: de sleutel tot voortgang

“Vertrouwen is onze belangrijkste value driver.” Onze ceo paul polman schrijft over de waarde en kracht van vertrouwen voor het bedrijfsleven, de maatschappij en onze planeet.

Het waterbesparende geheim voor zoetere tomaten

Tomatentelers in het Middellandse Zeegebied worstelen met onvoorspelbare regenval en waterschaarste. Knorr steunt een eenvoudig middel om water te besparen en de gewassen goed te laten gedijen.

‘Het is belangrijk dat de genderkloof gedicht wordt’

Uit het genderkloofrapport van het World Economic Forum, dat vandaag is verschenen, blijkt dat na een decennium waarin langzaam maar gestaag vooruitgang werd geboekt bij het verbeteren van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, deze vooruitgang in 2017 tot stilstand is gekomen. Katja Freiwald – die onze agenda inzake het partnerschap van vrouwen en bewustwording op dat gebied aanvoert – legt uit wat dit voor haar persoonlijk betekent.

Unilever voertuigen volledig elektrisch in 2030

Unilever is het eerste FMCG-bedrijf dat zich aansluit bij het wereldwijde EV100-initiatief van The Climate Group. Dit initiatief streeft ernaar toekomstgerichte bedrijven samen te brengen, die zich inzetten voor een versnelde overgang op elektrische voertuigen en ervoor willen zorgen dat elektrisch transport de nieuwe standaard is in 2030.

Plastic met een missie

In januari 2017 committeerde Unilever zich aan nieuwe stappen in de verduurzaming van haar verpakkingsstromen om het tempo naar een circulaire economie te versnellen. In 2025 zullen we alleen nog plastic verpakkingen gebruiken die volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Daarnaast zien we talrijke mogelijkheden om samen te werken met kennisinstellingen en partners in de gehele kunststofketen.

De Vegetarische Slager vat de koe ‘anders’ bij de hoorns

Jaap Korteweg is negende generatie boer en dé Vegetarische Slager. Zeven jaar geleden begon hij in Den Haag zijn ‘ambachtelijke slagerij in een nieuw jasje’. Sindsdien laat hij Nederland kennismaken met een nieuwe generatie écht lekkere vleesvervangers. De producten – van kipstuckjes en biefstuckreepjes, tot saucijzenbroodjes en visvrije tonijn – liggen inmiddels in supermarkten tot aan Zuid-Afrika toe. De laatste smakelijke loot aan de stam zijn de samen met Unox ontwikkelde Gehacktballetjes in satésaus: de eerste vleesvervanger in het vleesconservenschap.

Vijf feiten over onze duurzame groei

In ons laatste verslag kunt u lezen dat we een groei realiseren waar we trot op mogen zijn en tegelijkertijd een aantal uitdagende duurzaamheidsproblemen aanpakken. Hieronder een kort verslag van de voortgang in 2016.

Terug naar top