Aftrap partnership Johan Cruyff Foundation en Unilever | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Sportieve aftrap partnership Johan Cruyff Foundation en Unilever

Kinderen – met en zonder beperking – stimuleren in beweging te komen én te blijven, dat is het doel van de samenwerking tussen Unilever en de Johan Cruyff Foundation.

Op woensdag 30 mei 2012 kondigden de Johan Cruyff Foundation en Unilever Nederland hun nieuwe partnership aan. En op 1 juni vond de sportieve aftrap van het nieuwe partnership plaats tijdens de wedstrijden om de Cruyff Foundation Cup in het Olympisch Stadion. Frank Weijers, Chairman Unilever Benelux, en Carole Thate, Directeur Cruyff Foundation, ondertekenden in het bijzijn van Johan Cruijff de samenwerking.

De komende jaren zullen Unilever Nederland en de Cruyff Foundation zich inzetten om (gehandicapte) kinderen in Nederland te stimuleren in beweging te komen en te sporten. De samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en Unilever Nederland is het resultaat van Unilevers vernieuwde partnershipstrategie.

Gezondere leefstijl

”Helpen de gezondheid te bevorderen door te stimuleren tot een gezondere leefstijl is een belangrijk onderdeel van het Unilever Sustainable Living Plan. Vooral onder kinderen vraagt voldoende beweging extra aandacht. Op dit vlak hebben we gezocht naar een krachtige partner die sterk verankerd is in de samenleving. Samen met de Cruyff Foundation willen we de komende jaren kinderen, met en zonder beperking, in beweging brengen én houden”, aldus Frank Weijers.

”We zijn enorm trots op dit nieuwe partnership met Unilever. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid het belang van sport voor de jeugd nog breder uit te dragen en heel concreet, dicht bij huis, aan te bieden via de Cruyff Courts, onze projecten voor jeugd met een beperking en Schoolplein14”, aldus Carole Thate.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht vanuit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sindsdien is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die, elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. Wekelijks komen ruim 45.000 jongeren met een handicap in beweging door de sportprojecten die de Cruyff Foundation ondersteunt. En inmiddels zijn er wereldwijd ruim 160 Cruyff Courts gerealiseerd (openbare trapveldjes in de wijk die kinderen hun speelruimte teruggeven) waar jongeren in wijken kunnen sporten en spelen.

Unilever steunt ook Johan Cruyff Institute

Naast talent, een getraind lichaam en een goedgevulde prijzenkast, hebben (voormalig) topsporters nog een aantal belangrijke eigenschappen gemeen. Zo zijn ze prestatie- en doelgericht en beschikken ze over een fikse dosis discipline en doorzettingsvermogen. Unieke kwaliteiten die, in combinatie met de juiste opleiding, een belangrijke basis vormen om ook na hun carrière succesvolle professionals in de sportwereld te blijven.

125x110 Johan Cruijff + Lobke BerkhoutNet als nationale voetbalheld Johan Cruijff erkent Unilever het belang van talentontwikkeling bij sporters. Vanuit die gedachte ondersteunt Unilever sinds 2011 het Johan Cruyff Institute for Sport Studies. Ieder jaar krijgt 1 (ex-)sporter de kans op een door Unilever gefinancierd scholarship. Waar eerder ex-tennisser John van Lottum en basketballer Peter van Paassen deze opleiding volgden, is het dit studiejaar de beurt aan zeilkampioene Lobke Berkhout.

Alle drie gedreven talenten die met dit unieke studieprogramma ook buiten de tennisbaan, zeilboot of het basketbalveld het verschil gaan maken! “Niemand kan de belangen van de sport en de samenleving beter dienen dan iemand met het hart van een sporter”, aldus Johan Cruijff.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE