1. Home
  2. ...
  3. News & features
  4. Eerste reis Unilever Foundation-ambassadeur

Eerste reis Unilever Foundation-ambassadeur

Mei 2013 – Jade Aladewolu, Field Sales Manager bij Unilever Nigeria, is een van Unilevers zes ambassadeurs wereldwijd die door de Unilever Foundation is uitgekozen om Unilevers missie overal in de wereld tot leven te brengen.

Kwaliteit van leven verbeteren

De Unilever Foundation Challenge is een wereldwijd programma dat alle Unilever-medewerkers de kans biedt Foundation Ambassadeur te worden en een van de partner-programma’s van de Foundation in het veld te bezoeken.

Jade, gekozen uit 1.500 aanmeldingen, reisde in maart samen met Unilever-partner Oxfam naar Cambodja om met eigen ogen te zien hoe onze steun helpt de kwaliteit van leven in lokale gemeenschappen te verbeteren. “Ik vind het heel spannend zelf te kunnen zien wat onze hulp betekent voor de Cambodjaanse gemeenschap en hoe wij op die manier een positieve maatschappelijke impact kunnen hebben,” aldus Jade.

Haar eerste stop was de Thnoat Primary School, een basisschool waar het programma WASH (Water and Sanitation Hygiene) wordt uitgevoerd om kinderen te stimuleren hun handen te wassen met als doel de volksgezondheid te verbeteren en de opkomst op school te vergroten.

Het WASH-programma wordt geleid door Oxfam en het is slechts een van de vele programma’s waarbij de Unilever Foundation is betrokken om te helpen de kwaliteit van leven van mensen overal ter wereld te verbeteren. Jade zag hoe het initiatief al leidt tot verandering in het handenwasgedrag van kinderen, terwijl het bovendien stimuleert tot meer onderlinge verbondenheid: “Het was echt geweldig, want er werd niet alleen water bespaard doordat ze samen hun handen wasten, maar je kon ook zien dat ze daardoor naar elkaar toe groeiden als vrienden.”

Jade ontmoette ook enkele leden van het Women’s WASH-project, een groep die nauw samenwerkt met Oxfam GB om te helpen de sanitaire hygiëne in hun gemeenschap te verbeteren.

“Het was een ongelofelijke ervaring en je wordt toch even stil wanneer je ziet hoe de mensen in de provincie Kratie, ondanks hun armoede, toch steeds opgewekt blijven. Het heeft me echt gestimuleerd om alles wat ik heb gezien en meegemaakt te delen met m’n collega’s bij Unilever”, aldus Jade.

Unilever Foundation

De Unilever Foundation is opgericht in 2012 en werkt samen met de internationale organisaties Oxfam, Save the Children, PSI, World Food Programme en UNICEF om te helpen Unilevers ambitieuze doel te realiseren – 1 miljard mensen helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren – zoals vastgelegd in onze Compass Strategie en het Unilever Sustainable Living Plan.

De ‘Foundation Challenge’ was in 2012 Unilevers succesvolste initiatief om betrokkenheid bij medewerkers te genereren. Medewerkers uit meer dan 90 landen deden mee en er werd meer dan € 13.000 opgehaald, wat door de Unilever Foundation werd verdubbeld.

Meer over deze onderwerpen te weten komen
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE