Paul Polman: lef en leiderschap noodzakelijk | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Paul Polman: lef en leiderschap noodzakelijk

Maart 2013 – Lef, leiderschap en partnerships zijn dringend nodig voor een duurzame toekomst. Dit vormde de kern van de speech van Unilever CEO Paul Polman tijdens de jaarlijkse Hofstadlezing in Den Haag.

Samenwerken voor een duurzame toekomst

Unilever logo

In de Hofstadlezing ‘From License to Operate to License to Lead’ benadrukte Polman dat ‘business as usual’ tot het verleden behoort. Daarnaast zit de aarde aan het einde van haar grenzen. Het bedrijfsleven moet lef en leiderschap tonen en onderdeel zijn van de oplossing. Bedrijven kunnen niet alleen maar toekijken en nemen van de maatschappij waarin zij opereren. Zij dienen één te worden met de maatschappij en samen te werken met alle betrokken partijen om een duurzame toekomst mogelijk te maken.

De Hofstadlezing werd bijgewoond door zo’n 400 prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid. Na de lezing was er een paneldiscussie met Marjan Minnesma (Directeur Stichting Urgenda), Lilianne Ploumen (Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Peter Bakker (President van The World Business Council for Sustainable Development) en Cees ’t Hart (CEO FrieslandCampina).

De Hofstadlezing wordt sinds 2000 door Ernst & Young in Den Haag georganiseerd. Vooraanstaande politici en topbestuurders presenteren hier hun visie ten aanzien van maatschappelijke en economische thema’s. 

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE