Schoon water | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Schoon water toegankelijk maken

April 2013 – Sinds de lancering van Unilevers pilot-programma WaterWorks hebben in India 75.000 mensen in 50 dorpen en 25 sloppenwijken toegang gekregen tot veilig, schoon drinkwater.

Eerste mijlpaal bereikt

Unilever logo

Unilevers pilot-programma WaterWorks – dat loopt in Bhopal, India – heeft zijn doel gehaald om gratis Pureit-waterzuiveraars beschikbaar te stellen aan 15.000 arme huishoudens met de meest kwetsbare gezinsleden: zwangere vrouwen en jonge kinderen. In de acht maanden sinds de lancering van het programma hebben 75.000 mensen in 50 dorpen en 25 sloppenwijken toegang gekregen tot veilig, schoon drinkwater.

Hoe WaterWorks werkt

Unilever logo

Waterworks is een programma zonder winstoogmerk dat is opgezet door de Unilever Foundation, Population Services International (PSI) en Facebook.

Via Facebook kunnen gebruikers met een dagelijkse bijdrage hulp bieden aan gemeenschappen die dringend behoefte hebben aan drinkbaar water. Hun donaties stellen de lokale PSI’ers – de WaterWorkers – in staat mensen voor te lichten over het belang van schoon water en Unilevers Pureit-waterzuiveraars te verstrekken. Zo hebben de WaterWorkers een positieve maatschappelijke impact op hun gemeenschap en dragen ze tevens bij aan het eigen gezinsinkomen. Tot op heden zijn 75 vrouwen getraind en voorzien van kennis en producten.

Meer over WaterWorks is te vinden op deze YouTube video's

Op bezoek in het gebied

In februari bezochten Unilevers Chief Marketing & Communications Officer Keith Weed en een aantal van Unilevers senior-managers het plattelandsdorp Gunga om zelf een indruk te krijgen van de vooruitgang die is gemaakt. Na zijn terugkeer zei Keith: "Ik ben blij te zien dat de WaterWorks-pilot een verschil maakt; het verbeteren van voorlichting over en toegang tot veilig drinkwater is een absolute must. We zijn vastberaden om een duurzaam en schaalbaar model te implementeren."

Nu de Bhopal-pilot succesvol is en duizenden Facebook-gebruikers het initiatief actief steunen, is de volgende stap uitbreiding van het programma om meer mensen in nood te bereiken.

Een mondiale crisis helpen aanpakken

Bijna 800 miljoen mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon drinkwater en lijden aan ziektes door vervuild water; de meeste sterfgevallen betreffen kinderen onder de vijf jaar die overlijden aan diarree. Door Pureit-waterzuiveraars uit te reiken en lokale gemeenschappen voor te lichten over het belang van schoon water, helpt WaterWorks deze wereldwijde crisis op te lossen.

Het programma zal bijdragen aan de doelstelling in het Unilever Sustainable Living Plan om 500 miljoen mensen te bereiken met veilig drinkwater.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE