Unilever in Madurodam | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever in Madurodam

April 2013 – Aan de Maas in Rotterdam ‘zweeft’ boven onze margarine- en pindakaasfabriek het Unilever-kantoor deBrug met daarnaast kantoor deKade. Vanaf 29 maart zijn deze drie gebouwen te bekijken in Madurodam in Den Haag.

Een stukje geschiedenis: Unilever en Madurodam

In Madurodam staat centraal wat Nederland zo bijzonder maakt. Unilever is een van de founding fathers van Madurodam en sinds 1965 in het park vertegenwoordigd met een maquette van ons internationale hoofdkantoor in Rotterdam. Die maquette wordt nu vervangen door drie nieuwe maquettes van onze markante gebouwen deBrug, deKade en de margarine- en pindakaasfabriek aan de Maas in Rotterdam.

Als multinational met onze roots in Nederland willen wij graag bijdragen aan de nationale en internationale bekendheid van ons land en ons bedrijf.Richard van der Eijk, Communications Director Europe en Benelux: “Unilever en Madurodam zijn beide organisaties die diep verankerd zijn in de Nederlandse samenleving en die de ambitie hebben te groeien en zich voortdurend te vernieuwen. Madurodam laat al meer dan 60 jaar zien waar Nederland groot in is.

We zijn er trots op dat we vanaf het ontstaan van Madurodam bij het park betrokken zijn en dat we nog steeds een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling ervan.”

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Madurodam staat voor het beste van Nederland en is voor miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland de showroom van de grote prestaties en ambities van ons kleine land. Daarom hoort een wereldbedrijf als Unilever natuurlijk thuis in Madurodam. 

Unilever heeft in 1952 aan de wieg gestaan van de oprichting van Madurodam. De toenmalige directeur van Lever Brothers en Unilever N.V., Harold Hartog, maakte zelfs deel uit van de eerste Raad van Toezicht. Wij zijn blij en trots dat Unilever als een van onze founding fathers ook in het nieuwe Madurodam aanwezig is op een manier die bij het nieuwe park past: eigentijds en interactief!”

deBrug

Het pand deBrug is het kantoor van Unilever Benelux; het ‘zweeft’ als het ware boven de margarinefabriek. Het heeft 4 verdiepingen, is 130 meter lang, 30 meter breed en eenmaal binnen bevind je je 25 meter boven de grond. Het is gemaakt van staal en glas; de gevel bestaat zelfs voor 95% uit glas.Sinds 2005 werken in deBrug zo’n 900 medewerkers aan onze mooie merken.

Margarine- en pindakaasfabriek

De margarinefabriek is sinds 1891 aan de Nassaukade gevestigd en is een van de oudste en grootste margarinefabrieken in Europa. Dagelijks verlaten ongeveer 35 vrachtwagens met onder meer Becel- en Blue Band-producten de fabriek. Daarnaast worden hier ook jaarlijks zo’n 20 miljoen potten Calvé Pindakaas gemaakt.

deKade

Het kantoorgebouw deKade werd in 2007 in gebruik genomen en bevindt zich schuin onder deBrug. Hier werken voornamelijk medewerkers die zich bezighouden met financieel-administratieve werkzaamheden voor Unilever Europa/Unilever Benelux.

Interactieve film

Bij de nieuwe Unilever-maquette staat een videozuil met een korte film over Unilever. Bezoekers kunnen de film bekijken met een scankaart die zij bij de ingang van Madurodam ontvangen. In het filmpje neemt een Unilever-medewerkster de bezoekers mee op wereldreis. Ze vertelt over de Unilever-producten die ze op haar reis tegenkomt. Van Magnum-ijs in San Francisco tot Lipton-thee op een duurzame theeplantage in Kenia.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE