Unox medehoofdsponsor marathonschaatsen | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unox medehoofdsponsor marathonschaatsen

Juni 2013 – Unox gaat het komend schaatsseizoen samen met KPN optreden als hoofdsponsor van het marathonschaatsen.

Verbonden met winter en schaatsen

Het gedeelde hoofdsponsorschap van Unox en KPN is een vervolg op de al jarenlange samenwerking met de KNSB. Unox is namelijk al vele jaren onlosmakelijk verbonden met de winter en het schaatsen.

In de jaren negentig was Unox vele jaren hoofdsponsor van de Marathon Cup en het merk is nog steeds sponsor van de Natuurijs Klassiekers. Daarnaast was Unox de afgelopen schaatsseizoenen samen met KPN al sponsor van het KNSB Natuurijscircuit in Nederland via de Natuurijsvierdaagse, de KNSB Toertochten en het KPN NK Natuurijs.

De eerste partij

Unox is de eerste partij die de mogelijkheid in het nieuwe KNSB/KPN-contract aangrijpt om in een schaatsdiscipline een gedeeld hoofdsponsorschap aan te gaan naast KPN. ”En daar zijn we enorm blij mee”, aldus Dennis Schomaker, manager Marketing, Sponsoring en Evenementen bij de KNSB. “Het is geen geheim dat we voor andere disciplines met kandidaten spreken, maar Unox is inmiddels definitief.”

Over bedragen doen de partijen geen uitspraak, al wil Dennis Schomaker wel kwijt dat de financiële bijdrage van Unox in de orde van grootte ligt van die van KPN binnen deze discipline. “En dat is natuurlijk goed voor het marathonschaatsen. Daarnaast kunnen we door dit gedeelde hoofdsponsorschap het hele seizoen, zowel op kunst- als natuurijs, dezelfde beennummers gebruiken. Dat komt de uitstraling ten goede.”

Langere samenwerking

Voorlopig geldt de overeenkomst tussen KNSB en Unox voor één jaar. Schomaker: “De huidige, nog één jaar durende, overeenkomst met Unox is opengebroken en aangevuld met het gedeelde hoofdsponsorschap. Maar het lijkt me naar de toekomst toe een mooie opmaat voor een nog langere samenwerking.”

Aleksander Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever: ”We zijn blij dat we met deze verschuiving in ons sponsorschap komend jaar het marathonschaatsen kunnen ondersteunen. We hopen op weer een mooi schaatsseizoen.”

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE