1. Home
  2. ...
  3. News & features
  4. Goede Start met Blue Band

Goede Start met Blue Band

Blue Band geeft kinderen (en hun ouders natuurlijk ook) de broodnodige gezonde vetzuren en vitamines.

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Gezonde voeding met voldoende essentiële vetten is belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling van kinderen. Essentiële vetten zoals alfa-linoleenzuur (Omega 3) en linolzuur (Omega 6) worden echter niet door het lichaam zelf aangemaakt. Voor de inname ervan zijn we dus afhankelijk van onze voeding. Essentiële vetten zijn de bouwstenen van de celwand. Ook spelen ze een rol in het goed functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen.

Niet genoeg essentiële vetten

Veel kinderen krijgen niet genoeg essentiële vetten binnen via hun voeding. De twee- tot zesjarige Nederlandse kinderen nemen gemiddeld bijna 50% minder van het essentiële vetzuur alfa-linoleenzuur tot zich dan aanbevolen in de Richtlijnen Goede Voeding 2006 van de Gezondheidsraad. Margarine is hofleveranciervan deze essentiële vetten.

Als kinderen dagelijks vier met margarine besmeerde boterhammen eten, krijgen zij 20 gram margarine binnen. 

En dat is een belangrijke bijdrage aan de hoeveelheid essentiële vetten die nodig is voor hun groei en ontwikkeling. Daarnaast is bakken en braden in Blue Band Vloeibaar als onderdeel van een gevarieerde voeding, een makkelijke manier om essentiële vetten binnen te krijgen.

Goede Start! 7 vitamines en extra calcium

Met Blue Band Goede Start! voor op brood gaat Blue Band nog een stapje verder. Want naast de toegevoegde essentiële vetten bevat Blue Band Goede Start! ook extra calcium en zeven belangrijke vitamines voor de groei en ontwikkeling van kinderen, waaronder vitamine A, D en E. 

Kinderen hebben calcium nodig voor sterke botten en tanden; vitamine D helpt hun lichaam om calcium op te nemen. Beide spelen dus een belangrijke rol bij de groei en ontwikkeling van het skelet. Vitamine A is goed voor de ogen en het zicht, terwijl vitamine E de lichaamscellen helpt beschermen. De B-vitamines spelen een rol in de opname van energie uit de voeding.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE