From Bean to Bite | Nieuws & Media | Unilever Nederland

From Bean to Bite

Magnum, Unilevers grootste ijsmerk, werkt al sinds 2011 samen met Rainforest Alliance™. Via deze samenwerking streeft Magnum ernaar de levens van cacaoboeren en hun gezinnen te verbeteren en tegelijk het milieu te beschermen.

Topkwaliteit en gecertificeerd

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Magnum bestaat al 25 jaar en is een van de grootste ijsmerken ter wereld. Ieder jaar worden er twee miljard Magnums verkocht in meer dan 50 landen.

Magnum wil heerlijke ijsjes maken met de beste kwaliteit cacaobonen en tegelijk het milieu beschermen en het inkomen en de levensomstandigheden van cacaoboeren en hun gezinnen verbeteren. Daarom werkt Magnum voor zijn chocolade al sinds 2011 samen met Rainforest Alliance™ en heeft het zich als doel gesteld tegen 2015 alle benodigde cacao voor Magnum-ijs wereldwijd af te nemen van bedrijven die door Rainforest Alliance zijn gecertificeerd. Eind 2013 was dit doel al voor 70% gerealiseerd.

Betere levensomstandigheden

De initiatieven van Rainforest Alliance™ en Magnum zorgen voor een betere gezondheid en maatschappelijk welzijn van de werknemers en hun gezinnen. Bovendien gaan er meer kinderen naar school, in plaats van te moeten werken. Door de samenwerking konden al 29.000 cacaoboeren in onder meer Ecuador, Ghana en Ivoorkust hun inkomen en levensomstandigheden verbeteren. Daarnaast verzekert Magnum zich zo van een duurzame en verantwoorde bron van de beste kwaliteit cacao.

Uiteindelijk zal de 2015-doelstelling ertoe leiden dat wordt samengewerkt met 44.000 boeren. De afname door Magnum zal dan 1,5% vertegenwoordigen van de totale wereldmarkt van duurzame cacao. In Nederland zijn alle Magnum-varianten al sinds juni 2012 Rainforest Alliance Certified™.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance™ is een internationale, onafhankelijke organisatie die wereldwijd werkt aan de bescherming van het tropisch regenwoud, biodiversiteit en andere ecosystemen. Certificering door Rainforest Alliance™ wil zeggen dat wordt voldaan aan bepaalde eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. Unilever is ’s werelds grootste afnemer van door Rainforest Alliance™ gecertificeerde cacaobonen.

Unilever Sustainable Living Plan

De doelstelling van Magnum sluit aan bij het uiteindelijke doel van Unilever zoals vastgelegd in het Sustainable Living Plan: tegen 2020 100% van de landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame bron.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE