Unilever streeft naar diversiteit | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever streeft naar diversiteit

Maart 2014 – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, gericht op solidariteit met en strijdbaarheid van vrouwen. Unilever omarmt diversiteit en streeft ernaar het aantal vrouwen op alle niveaus in het bedrijf te vergroten.

Focus op genderevenwicht

Vrouwen maken meer dan 75% uit van ons consumentenbestand en 50% van het talent waaruit we wereldwijd kunnen putten. We vinden dat ons personeelsbestand dit moet weerspiegelen en we zien dat als een essentieel onderdeel van onze groeistrategie op de lange termijn.

Dit proces is al volop in beweging, maar we moeten ervoor zorgen dat veel meer vrouwen doorstromen naar topposities. Genderdiversiteit is bij ons dan ook een belangrijk aandachtspunt, met name op het niveau van middenkader en senior management en bij het aantrekken en behouden van talent. Diversiteit is een van de doelstellingen van onze senior leidinggevenden. We zien al resultaten, zoals meer vrouwen in hogere posities en verbetering van de algehele diversiteit van toekomstig talent. 

Zo was in 2012 41% van de managers vrouw tegen 39% in 2011. Na een decennium van gestage groei betekent een stijging van meer dan 1% vooruitgang – maar we beseffen dat er nog een lange weg te gaan is.

Inmiddels zijn vijf van de niet-uitvoerend bestuurders in Unilevers Raad van Bestuur vrouw (ruim 40%) en ons Leadership Executive Team telt twee vrouwen: Chief Science Officer Geneviève Berger en Chief Legal Officer Ritva Sotamaa.

We houden onze vorderingen nauwlettend in de gaten en de wereldwijde resultaten worden elk kwartaal ter beoordeling gerapporteerd aan onze CEO en de Global Diversity Board. De onderstaande zes ondersteunende factoren zullen ons helpen het aantal vrouwen op alle niveaus in het bedrijf te vergroten.

Proactief diversiteit bevorderen

We werken hard om diversiteit stevig te verankeren in onze dagelijkse besluitvorming, via ons talentmanagement en ons personeelsbeleid. Onze business units zijn verplicht specifieke diversiteitsplannen te ontwikkelen die aansluiten op de prioriteiten en behoeften van hun markten.

Zes ondersteunende factoren, die binnen onze gehele onderneming zijn doorgevoerd, helpen ons divers talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen:

  • accountability – duidelijke targets en wereldwijde scorecards voor alle regio’s
  • mentoring – wereldwijde en lokale programma’s voor onze belangrijkste mensen
  • netwerken – het opzetten van netwerken in elke business unit, gericht op diversiteit en de ondersteuning daarvan
  • flexibel werken – het implementeren van flexibele werkprogramma’s
  • carrièreplanning – met focus op diversiteit
  • cultuur – het belang van diversiteit en inclusie verankeren in training.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE