1. Home
  2. ...
  3. News & features
  4. Ben & Jerry’s-talent

Ben & Jerry’s-talent

Juni 2015 – Nog nooit gehoord van Hyko de ijsbeer of het GEEF Café? Maak snel kennis met deze winnaars van de Nederlandse Join Our Core-wedstrijd.

Eten, drinken & delen

Join our core Ben Jerry's

Het GEEF Café wil gezond en eerlijk voedsel voor iedereen toegankelijk maken, gebaseerd op het ‘pay as you can’-model waarbij iedereen zelf bepaalt wat hij betaalt. Met IJsbeer Hyko wil het gelijknamige bedrijf kinderen én volwassenen enthousiast maken voor een bewuster energieverbruik en een ‘groenere’ manier van leven.

Ondernemen met hart en ziel

Sinds enkele jaren organiseert Ben & Jerry’s samen met Ashoka de competitie Join Our Core om de mensen te steunen van wie zij denken dat ze het in zich hebben de volgende Ben & Jerry’s te worden en om sociaal ondernemerschap te stimuleren. Dat is hard nodig volgens Laura van Geel, Social Mission Manager van Ben & Jerry’s Benelux: “Veel jonge ondernemers willen meer dan alleen geld verdienen: de sociale impact is een belangrijke drijfveer.”

Support voor starters

Een sociale onderneming runnen is niet eenvoudig volgens Laura. “Starters struikelen vooral bij het opschalen, waardoor veel fantastische initiatieven blijven hangen in een nichemarkt.” Daarom hanteert Ben & Jerry’s dit jaar een nieuwe aanpak voor hun wedstrijd: het bedrijf steunt de winnende ondernemers bij het opzetten van een crowdfunding-campagne. Naast een financiële bijdrage worden er ook trainingen, professionele pr-begeleiding en promotie binnen het netwerk van Ben & Jerry’s aangeboden.

Ook een handje helpen?

Je kunt de winnaars helpen hun ambitie te realiseren door middel van een donatie, maar ook door hun crowdfunding-pagina’s te ‘liken’ of te ‘sharen’ op Facebook. Lillian Geijsen, Country Lead van Ben & Jerry’s: “Dit zijn prachtige initiatieven met zowel een economische als sociale impact. Spread the social movement!”

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE