1. Home
  2. ...
  3. News & features
  4. In het diepe voor ALS

In het diepe voor ALS

April 2015 – Unilever Nederland springt met Dove Men+Care in het diepe voor ALS tijdens de komende editie van de Amsterdam City Swim.

Strijd tegen ALS

Start Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim op 6 september 2015 wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Dove Men+Care is tijdens deze vierde editie maatschappelijk hoofdsponsor van de zwemtocht ten bate van de strijd tegen ALS.

Frank Weijers, General Manager van Unilever Benelux, spreekt van een bewuste keus om de Amsterdam City Swim te ondersteunen: “Unilever en Dove zijn beide merken met een sociale missie. Vanuit de overtuiging dat we als groot bedrijf een belangrijke verantwoordelijkheid hebben richting de maatschappij, ondersteunen wij met Dove Men+Care dit unieke zwemevenement, zodat ALS de aandacht krijgt die het verdient en nodig heeft. We gaan graag samen met de Amsterdam City Swim de strijd aan tegen ALS, want zoals de Stichting ALS Nederland zelf ook zegt: ALS moet van de kaart.“

Tijdens de City Swim zwemmen 2.000 deelnemers samen in totaal 4 miljoen kilometer voor ALS. Daarnaast leggen 200 kinderen samen in totaal 100.000 kilometer af. In de drie voorgaande edities is bijna 4,5 miljoen euro aan donatiegeld bijeengebracht ten behoeve van de strijd tegen ALS.

Marc ter Haar, voorzitter van de Stichting Amsterdam City Swim en in 2012 mede-initiatiefnemer, is buitengewoon verheugd over de steun van Unilever. “De Stichting heeft met haar internationale ambitie de droom uitgesproken om wereldwijd de strijd tegen ALS aan te gaan en internationale samenwerking daaromtrent te verbeteren. Daarom zijn we op zoek naar stevige merken die ons merk Amsterdam City Swim sterker maken. Dat helpt ons in de strijd tegen ALS en de publiciteit rondom deze nog steeds ongeneeslijke ziekte.”

De internationale ambitie van de Stichting wordt waargemaakt op 21 juni, wanneer de New Amsterdam City Swim in New York plaatsvindt.

De inschrijving voor de vierde editie van de Amsterdam City Swim is gestart op 20 april. Aanmelden kan via www.amsterdamcityswim.nl.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE