Zelf olie samenstellen | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Zelf je olie samenstellen in de martkthal Rotterdam

Mei 2015 - Vrijdag 22 mei opende de eerste Olie Blend Bar ter wereld in de Markthal in Rotterdam. Hier kunnen bezoekers zelf een eigen olie samenstellen.

Unilever logo

In de Olie Blend Bar – een unieke bar die tot zondag 7 juni in Rotterdam te bezoeken is – staat het blenden van oliën, zoals koolzaadolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie centraal. Iedere olie heeft zijn eigen unieke, goede eigenschappen, maar door oliën te mixen ontstaat een blend met het beste van al die varianten. Een Masterblender is aanwezig in de Blend Bar om te laten zien hoe verschillende oliën kunnen worden gecombineerd tot nieuwe blends.

Masterblender Leendert Wesdorp had de eer om samen met sterrenchef Fred Mustert van restaurant Fred de eerste blend te maken. Deze blend werd toegevoegd aan een steak tartare met mosterdmayonaise en piccalilly uit de keuken van Fred. “Ik was heel verrast door het feit dat je olie op deze manier kunt blenden en was meteen geïnspireerd voor een eigen gerecht. 

Ik heb gekozen voor de olieblend met citroen, omdat de citroen ervoor zorgt dat de steak tartare extra rijk van smaak wordt”, aldus Fred Mustert. “De citroenolie combineert inderdaad geweldig met dit gerecht. Door deze Masterblend krijgt het gerecht ook nog eens een boost aan Omega 3 & 6”, vult Leendert Wesdorp aan.

Zelf aan de slag

Bezoekers kunnen in de Olie Blend Bar meer te weten komen over de herkomst van oliën en zelf blends samenstellen en bereiden tot verse margarine. Ook kan men de zaden voelen waaruit de olie geperst wordt, en de zeven verschillende blends proeven met een hapje en een drankje.

Wereldprimeur

Berend-Jan Taken, verantwoordelijk voor Baking, Cooking & Spreads van Unilever in Nederland: “De Olie Blend Bar by Becel is een uniek concept waarmee wij in Nederland de wereldprimeur hebben. Daar zijn we heel trots op. Het blenden van oliën werd tot nu toe nog niet gezien als een expertise, terwijl dit al ruim 50 jaar de basis vormt voor de producten en innovaties van Becel. Met de Olie Blend Bar laten we niet alleen de kunst van het blenden zien, maar ook de basis van de vele lekkere en gezonde Becel-producten voor op brood en in de keuken.”

Kom je ook?

De Olie Blend Bar van Becel is te bezoeken tot zondag 7 juni in de Markthal in Rotterdam.

Maandag t/m donderdag & zaterdag:10.00 uur – 20.00 uur
Vrijdag:10.00 uur – 21.00 uur
Zondag:12.00 uur – 18.00 uur

Na 7 juni zal de Olie Blend Bar openen op andere plekken in Europa.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE