Steun voor kleine boeren | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Steun voor kleine boeren

Februari 2015 – De Clinton Foundation, Acumen en Unilever gaan gezamenlijk de inkomens van 300.000 kleine boeren in Afrika, Zuid-Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied verbeteren.

Unilever logo

Enhanced Livelihoods Investment Initiative

Unilever, Acumen en het Clinton Giustra Enterprise Partnership – een initiatief van de Clinton Foundation – hebben in het kader van het Clinton Global Initiative (CGI) Commitment to Action het Enhanced Livelihoods Investment Initiative (ELII) gelanceerd. Dit initiatief richt zich op het verbeteren van de inkomens van 300.000 kleine boeren en hun lokale gemeenschappen in Afrika, Zuid-Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

President Bill Clinton en Frank Giustra, medeoprichters van de Clinton Giustra Enterprise Partnership, Jacqueline Novogratz, oprichtster en CEO van Acumen en Paul Polman, CEO van Unilever, kondigden de samenwerking aan tijdens de Winter Meeting van het Clinton Global Initiative op 10 februari in New York.

Levensstandaard verhogen

Het ELII is een driejarig beleggingsinitiatief van ten minste US$ 10 miljoen met als doel de economische groei een impuls te geven, armoede terug te dringen onder gemeenschappen met lage inkomens in de derde wereld en ‘inclusieve’ en duurzamere waardeketens te creëren. Deze waardeketens moeten niet alleen zorgen voor betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige grondstofbronnen, maar ook leiden tot meer welvaart en een verhoogde levensstandaard. Een van de belangrijkste doelstellingen van het partnership is het creëren en opschalen van particuliere ondernemingen die kleine boeren ondersteunen en hen koppelen aan de wereldwijde distributienetwerken van Unilever.

Kansen

De groeiende wereldwijde vraag naar voedsel in zowel ontwikkelde als opkomende landen biedt kansen voor uitbreiding van kleinschalige landbouw. Unilever, Acumen en het Clinton Giustra Enterprise Partnership helpen via het ELII boeren om de groei van hun landbouwbedrijven een impuls te geven en bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van en investering in innovatieve bedrijfsmodellen. Zo kunnen kleine boeren toegang krijgen tot mondiale markten en de levensomstandigheden van hun klanten, gezinnen en lokale gemeenschappen verbeteren.

“Ik ben zeer verheugd over deze samenwerking tussen de Clinton Giustra Enterprise Partnership, Acumen en Unilever, waardoor het leven van kleine boeren zal verbeteren. Honderdduizenden mensen krijgen zo de kans hun vaardigheden uit te breiden en de armoede te ontstijgen,” aldus president Bill Clinton.

Paul Polman, CEO van Unilever: “Wij geloven dat alleen duurzame ondernemingen op de lange duur succesvol kunnen zijn. Onze visie is om onze groei los te koppelen van onze milieuvoetafdruk en onze positieve maatschappelijke impact te vergroten. Dit kunnen we alleen door met anderen samen te werken. Via dit partnership kunnen we op veel grotere schaal kleine boeren ondersteunen, vrouwen binnen onze toeleveringsketens het heft in handen geven en zo helpen duurzame, levensvatbare bedrijven op te bouwen die armoede verlichten. Uiteindelijk zien we dit als een nieuw model voor het creëren van een krachtig ecosysteem van bedrijven binnen toeleveringsketens.”

Lees het volledige persbericht (in het Engels) op unilever.com.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE