Viviana Alvarez maakt het verschil | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Viviana Alvarez maakt het verschil

Januari 2015 – Lees het verhaal van Viviana, een van de sprekers tijdens TED@Unilever vorig jaar. Zij wilde zo graag getroffen gezinnen in Haïti helpen, dat ze een NGO heeft opgericht.

Aardbeving

Toen Haïti in 2010 door een zware aardbeving werd getroffen, had Viviana Alvarez, Global Supply Chain Strategies Manager bij Unilever in Spanje, bijna haar baan opgegeven om zich te richten op het bieden van hulp. De aardbeving veranderde niet alleen het leven van meer dan 2 miljoen mensen, maar had ook een enorme impact op Viviana en haar familie. Haar familie was in Haïti op de dag van de aardbeving en bood onmiddellijk aan zwaargetroffen slachtoffers te helpen.

‘Ik voelde me toen zo gefrustreerd dat ik er niet ook was om te helpen,’ herinnert ze zich. 'Ik realiseerde me dat Haïti vanuit economisch en geopolitiek oogpunt gedoemd was tot ellende, tenzij er maatregelen werden genomen, en ik wist dat ik iets moest doen. Het voelde alsof ik een persoonlijk keerpunt had bereikt en ik was van plan mijn baan op te zeggen om naar Haïti te gaan.’

Help to Haiti

Viviana besprak haar gevoelens met haar manager, die haar aanraadde haar baan niet overhaast op te zeggen, maar in plaats daarvan na te gaan hoe ze haar professionele vaardigheden zou kunnen inzetten om hulp te bieden en een verschil te maken.

Het resultaat was Help to Haiti, een NGO die Viviana samen met haar manager, een andere Unilever-collega en familie en vrienden heeft opgericht, en die vier jaar later nog steeds goed loopt. De organisatie ondersteunt mensen die getroffen zijn door de ramp en heeft al $ 500.000 aan medische zorg, 3 ton voedsel en goederen en $ 120.000 aan donaties verstrekt.

Unilever Foundation

Naast haar projecten in Haïti is Viviana ook Unilever Foundation Ambassador, en werkt ze samen met Unilevers partner Population Services International om te zien hoe onze producten en campagnes een positieve invloed kunnen hebben op gemeenschappen over de hele wereld.

‘De Unilever Foundation doet meer dan alleen maatschappelijke investeringen – we helpen mensen aan een inkomen door ze onze producten te laten verkopen in achtergestelde en afgelegen gebieden en dat willen we in de komende maanden door middel van een pilot-programma ook in Haïti gaan doen.’

Viviana zegt blij te zijn dat ze de kans heeft gekregen via het event TED@Unilever een breed publiek te vertellen over de problemen waarmee de bevolking van Haïti nog steeds te kampen heeft. ‘Ik vertel graag hoe ik mijn frustratie kon omzetten in echte acties. Ik heb een ongelooflijke kans gekregen om een bijdrage te leveren aan de hulp aan Haïti, en Unilever heeft me bij elke stap die ik nam begeleid, uitgedaagd en aangemoedigd,’ voegt ze eraan toe.

TED@Unilever

Sinds september 2014 heeft Unilever haar krachten gebundeld met de internationale NGO TED om een platform te creëren om inspirerende verhalen te delen en duurzaam leven tot gemeengoed te maken. De TED@Unilever-voordrachten, uitgesproken in New York, gaven Unilever-medewerkers een kans te laten zien hoe hun passie en inzet om positieve verandering tot stand te brengen, helpen bij het bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE