Global ETS functies | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever wil in Nederland gevestigde, wereldwijde functies centraliseren in hubs

Rotterdam, 10 februari 2016 – Unilever heeft vandaag haar voornemen aangekondigd ongeveer 200 functies met een wereldwijde scope bij Enterprise & Technology Solutions (ETS) die nu in Nederland gevestigd zijn en de functies bij het onderdeel Group Chief Accountant’s Department Nederland (GCAD) te verplaatsen naar haar regionale en wereldwijde hubs. Het betreft ondersteunende banen op het gebied van o.a. global IT en finance voor de supply chain.

Bangalore, Manilla en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste wereldwijde ETS-hubs die Unileverorganisaties overal ter wereld ondersteunen. In enkele gevallen leveren regionale hubs, zoals Mexico en Katowice, aanvullende diensten aan markten zoals Noord- & Zuid-Amerika en Europa.

Unilever is van mening dat, door de omvang en de locatie van de hubs, verdere centralisatie in haar wereldwijde hubs van een aantal ETS-activiteiten die nu in Nederland worden uitgevoerd, bijdraagt aan het bevorderen van de consistentie en effectiviteit over regio’s heen.

Het voornemen heeft geen gevolgen voor functies bij ETS en GCAD buiten Nederland.

Unilever-hub in Rotterdam

Centralisatie – om consistente, kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren en tegelijkertijd concurrerend te blijven wat kosten betreft – was ook het uitgangspunt bij de verplaatsing in 2013 van 450 Europese Brand Development-functies naar Rotterdam. Centralisatie van Brand Development activiteiten in deze grote marketing hub, heeft de aanwezigheid van Unilever in Nederland verder verstevigd en de hub heeft zich succesvol bewezen als centrum van expertise, creativiteit en kennisdeling.

Volgende stappen

Unilever start nu met de consultatieprocedure. Pas nadat die fase is voltooid, kunnen we alle betrokken collega’s meer in detail informeren over de gevolgen voor hen persoonlijk en over volgende stappen in het transitieproces. Unilever zal haar uiterste best doen om in de komende periode betrokken mensen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, binnen of buiten Unilever. 

Unilever in Nederland

Bij Unilever in Nederland, inclusief het Corporate Centre, deBrug (kantoor Unilever Benelux), deKade (Unilever Nederland Services), Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV) en de fabrieken, werken in totaal circa 3.200 mensen. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Netherlands

Unilever Nederland B.V.
Media Relations
Weena 455
3013 AL Rotterdam

+31 (0) 10 217 4844 - (Na 17.30 uur: +31 (0) 10 217 4000)
mediarelations.rotterdam@unilever.com

Meer over deze onderwerpen te weten komen
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE