Onze R&D-vestigingen | Over ons | Unilever Nederland

Onze R&D-vestigingen

Onze R&D-centra, verspreid over de gehele wereld, helpen ons snel in te spelen op veranderende trends, behoeften en smaakvoorkeuren van consumenten waar ook ter wereld.

De belangrijkste R&D-centra

Er werken wereldwijd ruim 6.000 R&D-professionals in zes grote onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria: een in Nederland (Vlaardingen), twee in het Verenigd Koninkrijk (Port Sunlight en Colworth), een in de VS (Trumbull), een in India (Bangalore) en een in China (Shanghai). Jaarlijks worden ruim 300 nieuwe patentaanvragen ingediend.

Vanuit 92 locaties wereldwijd werken R&D-teams aan de implementatie van innovaties in landen en fabrieken.

Vlaardingen, Nederland

In Vlaardingen bevindt zich een van Unilevers grootste internationale R&D-centra met ongeveer 800 medewerkers die werken in multidisciplinaire teams. De medewerkers in Vlaardingen zetten zich in voor het realiseren van baanbrekende innovaties en voor de verdere ontwikkeling en implementatie ervan in producten. Innovatie is de belangrijkste motor voor groei: baanbrekende wetenschap op gebieden waar de echte consumentenbehoeften liggen en met een langetermijnvisie.

Al meer dan vijftig jaar levert Unilever R&D Vlaardingen een bijdrage aan Unilevers productenportefeuille door bestaande producten continu te verbeteren en nieuwe te lanceren. Enkele voorbeelden zijn: Klein & Krachtig vloeibare wasmiddelen die effectief zijn in korte machinewasprogramma’s op lage temperatuur; Sun Green milieuvriendelijke vaatwasmachinetabletten; Calvé 3% vet mayonaise, met een unieke citrusvezeltechnologie; Bertolli Melange, een combinatie van de goede eigenschappen van Bertolli-olijfolie en de smaak van boter; Knorr Authentieke Vleesjus, een jus in de vorm van een gelei.

Wetenschappers in Vlaardingen ontwikkelden tevens Cool Blending. Deze technologische doorbraak maakt het mogelijk margarines te produceren van superieure kwaliteit qua smaak en structuur, met ruim 80% minder verzadigd vet. Ook legde Unilever R&D Vlaardingen het wetenschappelijke fundament voor de goedkeuring door de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) van de gezondheidsclaims voor Unilevers margarines Becel en Blue Band.

Aan al deze successen is bijgedragen door wetenschappers en technologen in Vlaardingen, hetzij via onderzoek hetzij door gezamenlijke ontwikkeling met externe partners, zoals universiteiten en andere kennisinstituten, starters en ondernemers en belangrijke leveranciers. Momenteel draagt 60% van de innovatiepijplijn op de een of andere manier bij aan Open Innovatie.

Port Sunlight, VK

Ongeveer 800 medewerkers werken hier samen om kennis te bundelen op het gebied van bio-, neuro-, sensorische en materiële wetenschappen, proces- en meetwetenschappen, natuurkunde, gegevensmodellering en HTS-wetenschap. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van merken als OMO, Dove, Sunsilk, Rexona, Axe, Domestos, Cif en Signal. 

Dit werk resulteert jaarlijks in meer dan 100 octrooiaanvragen en ongeveer 140 publicaties in vakbladen en presentaties op conferenties. Veel van onze successen behalen we door samen te werken binnen het netwerk van Unilever R&D-centra. De wetenschappers van R&D Port Sunlight werken dagelijks samen met Unilever-collega’s over de gehele wereld.

Colworth, VK

De ongeveer 650 medewerkers in ons laboratorium in Colworth zijn gespecialiseerd in plantenwetenschap, cel- en moleculaire biologie, genoomtechnologie, gezondheidspsychologie, sociale wetenschappen, imaging, biomechanische meetwetenschap en geavanceerde webcommunicatie en leveren zo een bijdrage aan merken als Lipton, PG Tips, Becel/Flora, Magnum en Solero. 

Ons centrum op het gebied van veiligheid en milieu (Safety & Environmental Assurance Centre - SEAC) is hier ook gevestigd. SEAC zorgt ervoor dat besluiten op het gebied van veiligheid en milieu onafhankelijk van commerciële afwegingen worden genomen. Alle Unilever-producten moeten door SEAC worden goedgekeurd. SEAC speelt een continue rol bij de beoordeling van productveiligheid, vanaf het eerste productidee tot en met de laatste zorgvuldige beoordeling vóór en de controle na de introductie.

Trumbull, VS

Naast het leveren van expertise op het gebied van cel- en moleculaire biologie en imaging, werken de 400 medewerkers van het centrum in Trumbull ook aan verpakkingsontwerp en -techniek, procesontwerp en -techniek en informatietechnologie en -management. 

Ons centrum in Trumbull concentreert zich op wereldwijd onderzoek en de ontwikkeling van huid- en haarverzorgingsproducten en deodorants voor merken als Pond’s, Lux, Dove, Axe, Vaseline, Suave, QTips, Degree, Fair and Lovely, Sunsilk en Lifebuoy. Daarnaast beschikt het over een proeffabriek, waar ideeën snel kunnen worden getest.

Bangalore, India

In ons centrum in Bangalore werken ongeveer 300 medewerkers. Deze site is gespecialiseerd in microbiologie, virologie en microstructuurvorming. Zij richt zich op voedingsmiddelen en dranken voor Zuidoost-Azië en levert een bijdrage aan merken als Lifebuoy, Pureit, Pond’s, Fair and Lovely, Radiant, OMO, Brooke Bond, Lipton, Wall’s en Knorr. Unilevers recente initiatief op het gebied van waterzuivering is vooral aangestuurd vanuit dit laboratorium.

Shanghai, China

Met ongeveer 430 medewerkers levert ons onderzoekscentrum in Shanghai expertise in synthetische en mechanische scheikunde en traditionele Chinese geneeskunde. Het centrum richt zich op wereldwijd onderzoek en de ontwikkeling van haar- en huidverzorgingsproducten en levert een bijdrage aan merken als Clear, Lux, Hazeline, Zhong Hua, Wall’s, Pond’s, Lipton, Knorr, Vaseline, Rexona, OMO en Comfort.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE