Unilever Foundation-partners in Nederland | Over ons | Unilever Nederland

Unilever Foundation-partners in Nederland

Unilever staat midden in de maatschappij en werkt op vele gebieden samen met anderen om deze duurzamer en gezonder te maken.

Samen voor een duurzame samenleving

Partnerships van onze merken

Dezelfde passie delen, samen voor hetzelfde doel gaan. Dat vormt de basis van de samenwerkingsverbanden die enkele van onze merken zijn aangegaan.

Of het nu gaat om onze samenwerking met de KNVB via ons merk Lipton, het samen strijden tegen de honger met het World Food Programme of het hoofdsponsorschap van het Koninklijk Concertgebouworkest, op vele fronten zijn wij in vele samenwerkingsvormen actief om een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving.

Het Unilever Sustainable Living Plan is daarbij wereldwijd onze leidraad. Groei mag nooit ten koste gaan van onze omgeving, vinden we. Daarom helpen we mensen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren, willen we onze milieu-impact verkleinen en de levensstandaard van honderdduizenden mensen verhogen. Dat kunnen we niet alleen. Onze partnerships en sponsoractiviteiten spelen daarbij een belangrijke rol. In veel gevallen betreft het langlopende samenwerkingsvormen waarmee we op tal van manieren invulling geven aan onze maatschappelijke missie.

Minder warm water gebruiken

Unilever Nederland, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de Missing Chapter Foundation (MSF) hebben samen met leerkrachten en kinderen het WaterSpaarders-initiatief gestart. Inmiddels zijn drinkwaterbedrijf Vitens en energiebedrijf Eneco aangehaakt als partners. Doel is consumenten te stimuleren energie te besparen, heel concreet via het voor kinderen tastbare haakje van korter douchen. 

Meer informatie over WaterSpaarders

Genieten van kunst én talent

Logo RCO en Unilever

Unilever staat met beide benen in de samenleving. Ook de ontwikkeling van kunst en cultuur kan daarom op onze steun rekenen. Een goed voorbeeld is ons hoofdsponsorschap van het Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (RCO), ook wel bekend als ‘het beste orkest van de wereld’. Een overeenkomst waar muziek in zit en die tot 2026 loopt. Paul Polman voormalig CEO van Unilever zegt over dit partnership: "Het voelt alsof we van nature partners zijn. We delen een internationale mind-set en we verbinden ons allebei aan talent binnen ons vakgebied.”

Meer informatie over het Royal Concertgebouw Orchestra

Diergaarde Blijdorp

JOGG: samen voor een gezonde jeugd

In Nederland is Unilever een van de landelijke partners van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). JOGG is een succesvol initiatief dat lokaal (inmiddels in circa 130 gemeenten) en met verschillende partners de handen ineenslaat om gezond leven voor jongeren aantrekkelijk te maken. Overheid, gezondheidsprofessionals, bedrijven (zoals Albert Heijn, FrieslandCampina, Nutricia en Zilveren Kruis Achmea) en scholen: iedereen doet mee.

In 2017 is Unilever met JOGG de samenwerking aangegaan met de Female Leadership Foundation. Deze Foundation stelt zich ten doel om voor jonge vrouwen (12-21 jaar) gelijke kansen te creëren op de arbeidsmarkt en een gezondheidsprogramma ter bevordering van een gezonde leefstijl.

Meer informatie over JOGG

Voedselbanken Nederland

Inpakactie voor Voedselbanken Nederland met collega's op Unilever kantoor Rotterdam

Unilever ondersteunt al vele jaren de Voedselbank in Nederland door producten te doneren die we om welke reden dan ook niet in onze supermarkten kunnen verkopen. Wij hebben die bestaande samenwerking geformaliseerd en zullen in 2014 en 2015 niet alleen producten, maar ook faciliteiten en manuren beschikbaar stellen om Voedselbanken Nederland te ondersteunen.

Meer informatie over Voedselbanken Nederland

Dutch Sustainable Growth Coalition

De Dutch Sustainable Growth Coalition wordt geleid door de CEO’s van acht Nederlandse multinationals, waaronder Unilever. Zij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen en innovaties op gebieden als energievoorziening, grondstofgebruik en voedselsystemen Nederland een nieuw toekomstperspectief kunnen bieden. Een perspectief van duurzame welvaart en kansen voor iedereen. De DSGC wil deze transities in Nederland versnellen én internationaal aanjagen door de ontwikkeling van duurzame bedrijfsmodellen. Want daar zijn ondernemers goed in. Samen met anderen.

Betrokken bij de samenleving

Naast onze Unilever Foundation Partners en de partnerships van onze merken hebben wij gekozen voor ondersteuning van overkoepelende organisaties die voor een groot deel van onze samenleving van belang zijn. Hierdoor is het niet mogelijk andere projecten/activiteiten te ondersteunen. Verzoeken om donaties/sponsoring in welke vorm dan ook (financieel, met producten of anderszins) kunnen wij dan ook helaas niet in behandeling nemen.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE