Unilever Nederland | Over ons | Unilever Nederland

Unilever Nederland

Unilever is het grootste bedrijf in fast moving consumer goods in de Benelux. In Nederland brengen we zo’n 40 bekende merken op de markt.

Unilever kantoor Rotterdam

Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden en leveringsvoorschriften van Unilever Nederland.

Deze bekende merken vertegenwoordigen een uiteenlopend assortiment producten onder merknamen als Axe, Bertolli, Biotex, Calvé, Cif, Conimex, Dove, Glorix, Hertog, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Unox, Zendium en Zwitsal.

Onze vestigingen

Bij Unilever in Nederland werken ruim 3.100 mensen. Unilever heeft hier een productievestiging in Hellendoorn (ijs). Daarnaast bevinden zich in Rotterdam Unilevers internationale Corporate Centre – met daarin haar Europese marketing- en innovatiehub – en het kantoor van Unilever Benelux. Ook een van Unilevers zes grote internationale researchlaboratoria is gevestigd in Nederland: Unilever Research & Development in Vlaardingen. Naast alle consumentenproducten heeft Unilever ook een internationaal foodservicebedrijf, Unilever Food Solutions. Dit bedrijf levert producten en diensten aan de professionele voedingsmiddelenbranche (hotels, restaurants, cateraars).

Unilever in de Benelux

Sinds 2008 werken de marketing- en salesorganisaties van Unilever Nederland en Unilever België samen in Benelux-verband. Datzelfde geldt voor de ondersteunende afdelingen, zoals finance, HR, supply chain, communicatie en legal. De samenwerking betekent niet dat Unilever Nederland en Unilever België werden opgeheven. Beide vennootschappen blijven bestaan, Unilever Nederland met haar vestiging in Rotterdam en Unilever België met haar vestiging in Brussel. Gezien de interne samenwerking op Benelux-niveau voeren de beide vennootschappen vanaf 2008 tevens de handelsnaam Unilever Benelux. De omzet van Unilever in de Benelux bedraag circa € 1,5 miljard.

De fabrieken in Nederland en België alsmede Unilever Research & Development Vlaardingen en het internationale Corporate Centre van Unilever in Rotterdam maken geen deel uit van de Unilever Benelux-organisatie.

Unilever Nederland Holdings B.V.

Unilever Nederland B.V., Unilever Research & Development Vlaardingen B.V., de Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland "Progress" en "Forward" en de shared services (ondersteunende diensten) worden overkoepeld door houdstermaatschappij Unilever Nederland Holdings B.V. De directie van Unilever Nederland Holdings B.V. is verantwoordelijk voor het sociaal en fiscaal beleid en voor contacten met de overheid, consumentenorganisaties en maatschappelijke groeperingen.

Progress en Forward

De zorg voor, en het beheer van, pensioengelden en de uitvoering van de pensioenregeling vallen onder de zelfstandige Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland "Progress" en "Forward". Deze stichting heeft een onafhankelijk bestuur, benoemd door Unilever en de medewerkers van Unilever.

Klik hier voor een afbeelding van het organigram.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE