Doorgaan naar Inhoud

Ben & Jerry's

Ben & Jerry's logo
Een foto van 2 ben en jerry's potten in een weide met een koe ertussen

Ben & Jerry’s maakt al meer dan 35 jaar heerlijk ijs én is op een vooruitstrevende manier actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ben & Jerry's Nederland

Verantwoord genieten

Ben & Jerry’s is een bijzonder merk in ons portfolio. Anders dan onze andere merken. Heerlijk superpremium roomijs maken met 100% natuurlijke ingrediënten én veel aandacht voor milieu en samenleving, daar draait het om bij Ben en Jerry’s.

Missie

Al sinds de oprichting in 1978 is Ben & Jerry’s toegewijd aan een duurzame manier van ondernemen met gedeelde welvaart en met respect voor aarde en milieu. De missie van Ben & Jerry’s is gebaseerd op drie pijlers die onderling met elkaar zijn verbonden:

  • De Productmissie: 100% natuurlijk ijs, 100% natuurlijke ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit.
  • De Economische missie: duurzame financiële basis voor winstgevende groei, realiseren van waardevermeerdering, ontplooiingsmogelijkheden voor medewerkers.
  • De Sociale missie: nieuwe manieren initiëren om de kwaliteit van leven lokaal, nationaal of internationaal te verbeteren.

Alle drie de pijlers zijn voor Ben & Jerry’s even belangrijk. Daarom worden er alleen Fairtrade ingrediënten gebruikt, en worden de brownies in de Chocolate Fudge Brownie gemaakt door een bakker die iedereen de kans op een baan geeft, ongeacht je werkervaring of achtergrond. Over de hele wereld staat Ben & Jerry’s op de bres voor het homohuwelijk en samen met VluchtelingenWerk komen ze op voor de rechten van een groep vluchtelingen die in de knel zitten en wiens toekomst niet zeker is.

Ook maakt Ben & Jerry’s zich hard tijdens de verkiezingen, om zo de democratie dichterbij de jongeren te brengen met onder andere ‘Ieder MBO een Stemburo’, in samenwerking met verschillende partners.

Caring dairy

Ben & Jerry’s hecht groot belang aan de herkomst van de zuivel die wordt gebruikt in zijn producten. In Europa is samen met een groep gelijkgestemde melkveehouders en ngo's een programma opgezet, Caring Dairy, om duurzame richtlijnen voor de melkveehouderij te ontwikkelen die de behoeften van mensen, koeien, melk en de aarde beter met elkaar in balans brengen. Dit programma is een groot succes. In juli 2011 ontving Ben & Jerry’s als erkenning voor Caring Dairy van de onafhankelijke organisatie Compassion in World Farming de Good Dairy Award.

Psst, wist je overigens dat de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn staat en de melk dus komt van Nederlandse koeien?!

Fairtrade

Naast dat ze bij Ben & Jerry’s het lekkerste ijs willen maken, streven ze ernaar dit op de best mogelijke manier te doen. Er is hard gewerkt om alle smaken een gegarandeerde Fairtrade-status te geven, en dat is gelukt! Sinds 2013 zijn alle 54 ingrediënten van Ben & Jerry’s-ijs wereldwijd Fairtrade ingekocht. Fairrukkelijk, toch? Enjoy!

Meer informatie

Nog veel meer over Ben & Jerry’s, activiteiten, initiatieven en natuurlijk alle overheerlijke ijsjes, is te vinden op de website van Ben & Jerry’s.

Neem contact op met Unilever over Ben & Jerry's

Als u vragen of opmerkingen heeft over Ben & Jerry's, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven