Andy | Onze merken | Unilever Nederland

Andy is al jarenlang de vertrouwde hulp tijdens de schoonmaak. Andy maakt gemakkelijk en krachtig schoon en staat bekend om de heerlijke geuren en het vriendelijke imago.

Andy Powered By Nature

Andy is al jarenlang de vertrouwde hulp tijdens de schoonmaak. Andy maakt gemakkelijk en krachtig schoon en staat bekend om de heerlijke geuren en het vriendelijke imago. Sinds 2019 is Andy powered by nature en maakt het gebruik van 100% natuurlijke reinigingskracht!

Eerste vloeibare allesreiniger van Nederland

Andy packshot

Andy gelooft dat schoonmaken niet alleen gaat om het verwijderen van vuil, maar ook om het verfrissen van je huis en wil mensen een lekker gevoel geven tijdens de schoonmaak.

  • Andy werd in 1960 geïntroduceerd als eerste vloeibare allesreiniger.
  • In 1965 werd Andy vernieuwde formule met extra reinigingskracht op de markt gebracht.
  • In 1988 werd fosfaat vervangen door soda.
  • Het assortiment werd in 1989 uitgebreid met Andy Citroen in de gele fles.
  • In 1999 werd de gehele Andy-reeks vernieuwd en bestond toen uit de Andy Allesreiniger, de drie sfeervarianten en de Andy met bleek.
  • In 2007 werd Andy opnieuw gelanceerd met Andy Vertrouwd.
  • En nu is Andy op de markt met een vertrouwde allesreiniger in vier geurvarianten en met 100% natuurlijke reinigingskracht!

Schoonmaken met Andy

Andy vloeibare allesreiniger is geschikt voor het reinigen van bijna alle soorten oppervlakken in en om het huis. De vernieuwde Andy is er in vier heerlijke geuren - die stuk voor stuk een verrukkelijk verfrist gevoel geven.

Cleanright

Cleanright is een Europese website waarop in verschillende talen (waaronder Nederlands) veel nuttige informatie wordt gegeven over wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en onderhoudsproducten. Zo is er veel informatie te vinden over welk type product u kunt gebruiken voor verschillende taken, zoals het schoonmaken van oppervlakken, meubels en stoffen.

Ook zijn er tips te vinden om water, energie én geld te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Verder wordt uitleg gegeven over hoe u de beste resultaten behaalt met uw producten, over ingrediënten, hoe u producten veilig gebruikt, en wat u moet doen als er sprake is van een ongeluk of verkeerd gebruik.

Cleanright is een gezamenlijk initiatief van A.I.S.E. – de organisatie die de industrie van zeep, wasmiddelen, reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten vertegenwoordigt – en Cefic, die de chemische industrie in Europa vertegenwoordigt. In Nederland worden deze branches vertegenwoordigd door respectievelijk NVZ en VNCI.

Zie ook de brochure (PDF | 20MB) met informatie over reinigingsmiddelen in het algemeen.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE