Doorgaan naar Inhoud

Google's bijdrage aan het voorkomen van ontbossing in supply chain

Gepubliceerd:

Een nieuwe samenwerking met Google Cloud zal gebruik maken van satellietfoto's om de ecosystemen die verbonden zijn met onze grondstoffen te helpen monitoren. We beginnen met palmolie en breiden dan verder uit.

An aerial view of the rainforest featuring lush green trees

We werken samen met Google Cloud om satellietfoto's te maken van de bossen, de biodiversiteit en de waterkringlopen die onze supply chain beïnvloeden.

Het is een samenwerking die zal bijdragen aan het verhogen van de duurzaamheidsstandaarden, waardoor we een completer beeld krijgen - letterlijk - van de ecosystemen die verbonden zijn met de grondstoffen die we overal ter wereld inkopen.

Gegevens gebruiken om ontbossing op te sporen

Door de kracht van Cloud computing te combineren met het vermogen van Google Earth om de planeet via satellietbeelden in kaart te brengen, kunnen we enorme hoeveelheden complexe gegevens opslaan en inzicht krijgen in de eventuele gevolgen voor de lokale omgeving en gemeenschappen. En we zullen samenwerken met een breed scala aan technologiepartners om een gecentraliseerd besturingscentrum voor dit werk te bouwen.

Dit zal niet alleen leiden tot een grotere verantwoordingsplicht in onze supply chain, maar het zal ons ook helpen om ontbossing beter op te sporen en prioriteit te geven aan gebieden met bossen die dringend bescherming behoeven.

Het brengt ons een stap dichter bij onze doelstellingen om de natuur te regenereren en een einde te maken aan de ontbossing in onze supply chain tegen 2023. En het betekent dat we met leveranciers kunnen samenwerken om de transparantie te vergroten en actie te ondernemen waar en wanneer dat nodig is.

Het partnerschap zal zich in eerste instantie richten op de inkoop van duurzame palmolie en zal in de toekomst worden uitgebreid naar andere grondstoffen.

Verandering door samenwerking

Hoewel verschillende academische en publieke organisaties al gebruik maken van Google Earth-beelden, is dit de eerste keer dat het commercieel wordt toegepast voor de inkoop van grondstoffen. We hopen onze bevindingen in de toekomst te delen met andere partners op het platform, en zo gegevens te digitaliseren om een einde te maken aan de ontbossing.

"Deze samenwerking met Google Cloud brengt ons naar het volgende niveau in duurzame inkoop", zegt Dave Ingram, Unilevers Chief Procurement Officer.

"We zullen nu in staat zijn om complexe gegevens te verwerken en te combineren als nooit tevoren. De combinatie van deze duurzaamheidsinzichten met onze commerciële sourcing-informatie is een belangrijke stap in de transparantie, die cruciaal is om de natuur beter te beschermen en te regenereren".

"Bij Google streven we ernaar om duurzaamheid in te bouwen in alles wat we doen. Unilever is al vele jaren toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en we zijn verheugd om samen met hen dit traject in te gaan", voegt Rob Enslin, President, Google Cloud, toe.

"Samen laten we zien hoe technologie een krachtig hulpmiddel kan zijn bij het helpen van bedrijven die zich inzetten voor de bescherming van de hulpbronnen op aarde. Er is collectieve actie nodig om betekenisvolle veranderingen teweeg te brengen, en we zijn vastbesloten om ons steentje bij te dragen".

Terug naar boven