Doorgaan naar Inhoud

Tien manieren hoe wij het verschil hebben gemaakt in 2019

Gepubliceerd:

Van plastic afval tot actie voor het klimaat, en van het voedsel van de toekomst tot schone en vellige sanitaire voorzieningen. Hier vind je een klein overzicht van de positieve veranderingen die wij teweeg hebben gebracht in 2019.

Sunsilk boxers

​Onze 400+ bekende merken en ons enorme wereldwijde bereik bieden ons een unieke mogelijkheid om positieve verandering teweeg te brengen en zo ons doel te bereiken om duurzaam leven tot gemeengoed te maken. Nu 2019 ten einde is vonden wij het tijd om terug te kijken op afgelopen jaar om te ontdekken hoe deze visie tot uiting is gekomen in echte tastbare acties. Dus pak een kop thee en geniet van het lezen over een paar van de vele manieren waarop wij een verschil hebben gemaakt!

1. We hebben onze inspanningen opgevoerd om plastic afval te reduceren

Plastic is cruciaal voor een veilige en efficiënte distributie van onze producten en heeft een lagere carbon footprint dan veel alternatieve materialen. Plastic heeft zijn plek. Maar deze plek is niet als afval op onze straten of in onze rivieren en oceanen.

Vandaar dat wij onze inspanningen hebben opgevoerd door onszelf te verplichten om de helft zo veel nieuw plastic te gebruiken in onze verpakkingen en om meer plastic verpakkingen in te verzamelen en te verwerken dan dat wij verkopen… allemaal tegen 2025. Als onderdeel hiervan blijven we doorgaan met het experimenteren en innoveren met herbruikbare en hervulbare verpakkingen en het gebruik van volledig gerecyclede verpakkingen. Dove en Lipton maakte al bekend dat zij drastisch hun plastic gebruikgaan verminderen.

All Things Hair refillery

2. We hebben grote stappen gezet om klimaatverandering tegen te gaan

In september bereikten we een belangrijke mijlpaal. Al onze fabrieken, kantoren, R&D centra, data centres, warenhuizen en distributiecentra in Afrika, Azië, Europa, Latijns Amerika en Noord Amerika maken nu gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit. Dit is een significante stap naar ons doel om voor 2030 een CO2 neutraal bedrijf te worden. Ook boekten wij vooruitgang naar ons doel om onze logistieke uitstoot met 40% te verminderen door slimmer te plannen, alternatieve brandstoffen te gebruiken en door partnerschappen aan te gaan met tech startups.

3. We stonden op voor vrouwen en meisjes

Dove en UNICEF hebben hun krachten gebundeld om 10 miljoen jongeren meer te leren over zelfvertrouwen en lichaamsvertrouwen zodat zij hun volledige potentieel kunnen vervullen. Sinds de start in 2004 heeft het Dove Self-Esteem Project meer dan 35 miljoen jongeren in 140 landen bereikt. Sunsilk is dit jaar ook druk geweest. Het inspireerde meisjes om te dromen van een toekomst vol mogelijkheden, het merk ondersteunde het Explore More-onderwijsprogramma in Thailand en Pakistan, richtte het Together We Rock-platform op in Brazilië en lanceerde zijn Rethink Pink-campagne in Argentinië, met daarin sterke vrouwelijke rolmodellen.

4. We hebben onze stem gebruikt om naar gelijkheid te streven

Hindustan Unilever (HUL) nam deel aan de eerste Pride-campagne van het land, die een twee maanden durende rit omvatte om bewustzijn te creëren en de inclusieve cultuur op de werkplek aan te wakkeren.

Deze campagne was onderdeel van onze wereldwijde drang om een echt inclusieve werkomgeving te creëren voor mensen van verschillende geslachten en met verschillende seksuele oriëntaties. We hebben ons werk voortgezet om Unilever meer inclusief te maken voor mensen met een handicap. We hebben ook initiatieven genomen om vluchtelingen te helpen integreren en vaardigheden te ontwikkelen die hun helpen om weer aan het werk te gaan. Dit jaar hielp de Ice Academy van Ben & Jerry's vluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland economisch hun weg te vinden met training in ondernemerschap, mentorschap en deeltijdwerk.

5. We zijn lekker bezig met eten en food waste

Slechts een paar weken geleden hebben we de deuren geopend van Hive, ons nieuwe, ultramoderne Foods Innovation Centre in Wageningen, waar we samenwerken om slimme ideeën om te zetten in de gezonde en duurzame voedingsmiddelen van de toekomst . We hebben ons werk voortgezet om meer plantaardig voedsel te ontwikkelen en hebben zelfs samengewerkt met Burger King om de plantaardige Rebel Whopper, powered by De Vegetarische Slager, te lanceren.

En aangezien een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt verspild wordt, hebben we een aantal ingenieuze manieren bedacht om met leveranciers, restaurants en consumenten samen te werken om die onaanvaardbare statistiek te helpen verminderen. Bovendien lanceerden wij in Nederland de Doe Maar Lekker Vegetarisch campagne in samenwerking met Albert Heijn en de Nationale Postcode Loterij. Hiermee stimuleerde wij mensen om een dagje vegetarisch te eten wat uiteindelijk een CO2 besparing van meer dan 2700 ton opleverde. Dit staat gelijk aan de CO2-emissie van zoon 3100 vluchten van Amsterdam naar New York.

Hive Atrium

6. We bleven ons inzetten voor wereldwijde toegang tot veilige en schone sanitaire voorzieningen

Het vieren van sanitaire voorzieningen klinkt misschien als iets vreemds, maar omdat twee derde van de mensen op aarde geen toegang heeft tot fatsoenlijke sanitaire voorzieningen kunnen we de waarde ervan niet onderschatten. Op World Toilet Day vertelden we de verhalen van sanitaire-superhelden die van schone toiletten hun missie maken.

Ons merk Glorix ( Buiten Nederland bekend als Domestos) blijft het speerpunt van de enorm succesvolle inspanningen van Unilever met betrekking tot sanitaire voorzieningen. Bovendien hebben we in samenwerking met UNICEF tot nu toe meer dan 16 miljoen mensen geholpen. In verband hiermee was Global Handwashing Day dit jaar nog specialer, omdat we het nieuws deelden dat Lifebuoy het handwasgedrag van 1 miljard mensen heeft verbeterd.

7. We hebben nog meer stereotypes doorbroken

Het is drie jaar geleden dat we onze belofte hebben gedaan om geen stereotypes meer te gebruiken in onze advertenties. Sindsdien werken we eraan om dit bij elk merk, in al onze markten, toe te passen.

Meer campagnes van het afgelopen jaar probeerden verouderde en schadelijke culturele normen te trotseren en werden in plaats daarvan ondersteund door inclusieve, diverse en progressieve portretten van mensen. In mei lanceerde Dove Project #ShowUs, een ontwrichtend nieuw partnerschap om stereotypen te vernietigen. Dit is een beeldbibliotheek die exclusief is gemaakt door en wordt beheerd door vrouwen, vrouwen die zich identificeren met vrouwen en niet-binaire individuen. Dove Men + Care is ook verbonden met Promundo om vaderschapsverlof aan te moedigen en te bevorderen.

NLD Dove showus 990x557

8. We hechten veel waarde aan biodiversiteit en bodembescherming

Het afgelopen jaar staat het bedrijfsleven steeds meer achter de wereldwijde plannen met betrekking tot biodiversiteit. Deze plannen zijn deels gevoed door de documentaire Our Planet: Our Business, maar dit is iets waar wij al langere tijd aan werken. Sterker nog, Knorr co-investeert elk jaar 1 Miljoen Euro samen met onze leveranciers en boeren door middel van het Knorr Partnership Fund.

Dit geld helpt met het financieren van duurzame landbouwprojecten, die veelal gefocust zijn op biodiversiteit. Op een kleinere schaal zijn wij ook bijzonder bezig bij ons kantoor in zuid Polen, waar weknemer Agnieszka Przybyl het houden van bijen in een stadse omgeving promoot. Met betrekking tot het beschermen van grond zijn we aan het werk met sojaboeren en onze sojaolie leveranciers om het gebruik van dekgewassen te vergroten. Deze helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en helpen erosie te voorkomen.

Poland Beekeeping

9. We hebben ons gefocust op mentale gezondheid

Millennials zijn opgegroeid met sociale media en de mogelijkheid om in verbinding te komen met anderen. Toch blijkt het dat zij de eenzaamste generatie van allemaal zijn. Dit is niet zomaar een geestelijk gezondheidsprobleem, eenzaam zijn kan net zo slecht voor iemand zijn als het roken van een pakje sigaretten per dag. Lipton helpt om deze problemen op te lossen. Thee heeft de mogelijkheid om mensen een reden te geven om met elkaar te praten.

Dit omarmt Lipton met haar nieuwe Purpose, namelijk To awaken the world to quality connections and fight against hidden loneliness. Samen met mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie kan eenzaamheid de kwaliteit van slaap, redenering en productiviteit aantasten.

10. We zijn nog transparanter geworden met onze thee

In september hebben we een lijst gepubliceerd met onze wereldwijde thee leveranciers. Deze stap is gezet om meer transparantie te creëren in onze toeleveringsketen en om onze voortdurende inspanningen om de hele industrie te transformeren te stimuleren. Als onderdeel hiervan hebben we een interactieve kaart gemaakt die laat zien wat voor sociale programma’s wij uitvoeren om het levensonderhoud en welzijn van lokale werknemers, boeren en hun families te verbeteren. Dit is een gebied waar wij een erg grote impact hebben, zoals je zou verwachten van ’s werelds grootste theeleverancier.

Terug naar boven