Doorgaan naar Inhoud

Unilever benoemt Hein Schumacher tot nieuwe CEO

Gepubliceerd:

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Unilever heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Hein Schumacher als haar nieuwe Chief Executive Officer, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein zal Alan Jope vervangen, die in september 2022 zijn voornemen aankondigde om met pensioen te gaan bij Unilever.

Photo of Hein Schumacher

Hein is momenteel CEO van het wereldwijde zuivel- en voedingsbedrijf Royal FrieslandCampina en werd in oktober vorig jaar niet-uitvoerend bestuurder van Unilever. Hij begint op 1 juli 2023 als CEO van Unilever, na een overdrachtsperiode van een maand.

Hein is een zakelijk leider met een uitstekende staat van dienst bij meerdere toonaangevende bedrijven in de consumptiegoederenindustrie. Als CEO van Koninklijke FrieslandCampina, een bedrijf met een omzet van € 11 miljard dat actief is in meer dan 40 landen, heeft hij aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in het portfolio en de organisatie.

Voordat hij in 2014 als CFO bij Koninklijke FrieslandCampina in dienst trad, werkte Hein meer dan tien jaar bij H.J. Heinz - in een periode van grote veranderingen bij het bedrijf - in de VS, Europa en Azië. In zijn laatste vier jaar bij Heinz was hij gevestigd in China, waar hij leiding gaf aan een turnaround van de Asia Pacific zone. Hein begon zijn carrière in de financiële wereld bij Unilever, voordat hij bij Koninklijke Ahold NV ging werken.

Unilever-voorzitter Nils Andersen zei: "We zijn verheugd Hein te verwelkomen als onze nieuwe Chief Executive, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein is een dynamische, waardengedreven zakelijk leider met een gevarieerde achtergrond van ervaringen en een uitstekende staat van dienst in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie. Hij beschikt over uitzonderlijke strategische capaciteiten, bewezen operationele effectiviteit en sterke ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De Raad van Bestuur ziet ernaar uit dat Hein het volledige potentieel van Unilever realiseert als een winnende onderneming die groei op lange termijn en waarde voor al haar stakeholders oplevert.”

"Ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om Alan te bedanken voor zijn leiderschap van Unilever. De veranderingen die hij heeft doorgevoerd in de strategie, structuur en organisatie van de onderneming maken Unilever veel beter gepositioneerd voor succes. Alan zal tot eind juni leiding blijven geven aan Unilever. Hij gaat met pensioen na een geweldige carrière van 37 jaar bij ons bedrijf."

Hein zei: "Ik ben zeer verheugd dat ik ben benoemd om leiding te geven aan Unilever. Het is een bedrijf met een indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid, een sterke merkenportefeuille, een getalenteerd team en een benijdenswaardige reputatie als leider op het gebied van duurzaamheid. In mijn tijd als lid van de Raad van Bestuur ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt van de kracht van Unilevers fundamenten en haar duidelijke groeipotentieel. Ik zal me er sterk op richten om samen met het Unilever-team de bedrijfsprestaties te verbeteren, terwijl we miljarden mensen over de hele wereld die dagelijks Unilever-producten gebruiken bedienen."

Er zijn geen additionele aangelegenheden die krachtens 9.6.13R van de UK Listing Rules openbaar gemaakt dienen te worden.

Noot voor de redactie

  • Hein Schumacher wordt op 1 juni 2023 benoemd tot Unilever CEO Designate en wordt op 1 juli 2023 benoemd tot Unilever CEO.
  • Alan Jope zal op 1 juli terugtreden uit de raad van bestuur van Unilever.

CEO Remuneratie

Hein Schumacher zal een vaste jaarlijkse beloning van € 1,85 miljoen ontvangen, in aanmerking komen voor een jaarlijkse bonus en een Performance Share Plan en in aanmerking komen voor ondersteuning bij zijn verhuizing. Met zijn salaris zit hij op de mediaan van onze benchmarkbedrijven.

Hij zal ook op aandelen gebaseerde beloningen ontvangen ter vervanging van het verlies van prestatiebeloningen bij zijn vorige werkgever. Meer details over zijn beloningsregelingen zullen worden uiteengezet in het Remuneratieverslag voor Bestuurders van 2022.

Biografie

Hein Schumacher, 51 jaar, is een wereldwijde leider met een uitstekende staat van dienst bij meerdere toonaangevende bedrijven in de consumptiegoederenindustrie.

Hij is sinds januari 2018 CEO van Koninklijke FrieslandCampina, een bedrijf van € 11 miljard dat actief is in meer dan 40 landen - en waarvan de producten in meer dan 100 landen worden verkocht. In deze periode heeft Hein aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in het portfolio en de organisatie als onderdeel van de transformatie naar een meer gefocust, groei gedreven en duurzaam bedrijf. Voor zijn benoeming tot CEO was Hein drie jaar lang Chief Financial Officer van Royal FrieslandCampina.

Voordat hij bij Koninklijke FrieslandCampina kwam, werkte Hein meer dan tien jaar bij H.J. Heinz - in een periode van grote veranderingen bij het bedrijf. In 2008 werd hij benoemd tot Chief Strategy Officer, voordat hij in 2011 naar China verhuisde als President en CEO. In 2013 werd hij benoemd tot Executive Vice President van de Asia Pacific Zone van Kraft Heinz en leidde hij een succesvolle turnaround van het bedrijf, dat zich uitstrekte over China, Indonesië, India, Japan en Oceanië.

Eerder in zijn carrière werkte Hein in de financiële sector als Corporate Controller, Azië en Centraal Amerika voor Koninklijke Ahold NV. Hij begon zijn carrière bij Unilever.

Hein is afgestudeerd in Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Deze aankondiging bevat voorkennis. Dit is een openbare bekendmaking overeenkomstig artikel 17 lid 1 van de Europese Marktmisbruikverordening (596/2014).


Terug naar boven