Doorgaan naar Inhoud

Hein Schumacher

Hein werd in juli 2023 benoemd tot Chief Executive Officer. Als CEO van Unilever is Hein verantwoordelijk voor het leiden van een van ‘s werelds grootste en geografisch meest diverse bedrijven in consumentenproducten, met vestigingen in 190 landen die dagelijks 3,4 miljard mensen van dienst zijn.

Hein Schumacher

Chief Executive Officer

Hein is een wereldwijde marktleider met een uitstekende staat van dienst in de consumentengoederenindustrie.

Van januari 2018 tot mei 2023 was hij CEO van Koninklijke FrieslandCampina, een bedrijf van 11 miljard euro dat actief is in meer dan 40 landen en dat producten verkoopt in meer dan 100 landen. Gedurende die tijd heeft Hein aanzienlijke veranderingen in de portfolio en organisatie doorgevoerd als onderdeel van de transformatie naar een meer doelgericht, groeigedreven en duurzaam bedrijf. Vóór zijn benoeming tot CEO was Hein gedurende drie jaar Chief Financial Officer van Koninklijke FrieslandCampina.

Voordat Hein bij FrieslandCampina kwam, werkte hij voor meer dan tien jaar voor H.J. Heinz. In 2008 werd hij benoemd tot Chief Strategy Officer, voordat hij in 2011 naar Heinz China ging als President en CEO. In 2013 werd hij benoemd tot Executive Vice President van de Asia Pacific Zone van Kraft Heinz en leidde hij een succesvolle ommekeer van het bedrijf, dat China, Indonesië, India, Japan en Oceanië omvatte.

Eerder in zijn carrière werkte Hein als Corporate Controller, Azië en Midden-Amerika voor Royal Ahold NV. Hij begon zijn carrière als Finance Manager bij Unilever in Duitsland en Nederland.
Hein was niet-uitvoerend bestuurder van Unilever van oktober 2022 tot zijn benoeming als CEO. Van januari 2021 tot oktober 2022 was hij lid van de Raad van Commissarissen van C&A AG.
Hein heeft een Master in Politicologie en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij is getrouwd, met drie kinderen.

Geschiedenis

  • 2023: Benoemd tot Chief Executive Officer van Unilever PLC
  • 2022: Chief Executive Officer van Koninklijke FrieslandCampinaBenoemd tot niet-uitvoerend bestuurder van Unilever PLC en lid van het auditcomité van Unilever
  • 2018 — 2023: Chief Executive Officer van Koninklijke FrieslandCampina
  • 2015 — 2018: Chief Financial Officer van Koninklijke FrieslandCampina
  • 2003 — 2014: Diverse senior management/executive functies bij Kraft Heinz Foods Company
  • 2001 — 2003: Corporate Controller, Azië en Midden-Amerika bij Ahold NV
Terug naar boven