Doorgaan naar Inhoud

Unilever Nederland

Unilever is het grootste bedrijf in fast moving consumer goods in de Benelux. In Nederland brengen we zo’n 40 bekende merken op de markt.

Deze bekende merken vertegenwoordigen een uiteenlopend assortiment producten onder merknamen als Axe, Biotex, Calvé, Cif, Conimex, Dove, Glorix, Hertog, Knorr, Lipton Ready to Drink, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Unox, Zendium en Zwitsal.

Onze vestigingen

Bij Unilever in Nederland werken ruim 2.500 mensen. Unilever heeft hier een productievestiging in Hellendoorn (ijs). Daarnaast bevinden zich in Rotterdam Unilevers internationale Corporate Centre – met daarin haar Europese marketing- en innovatiehub – en het kantoor van Unilever Benelux. In december 2019 werd in Wageningen het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre (ook wel HIVE genoemd) geopend.

In HIVE werken wij aan baanbrekende innovaties en onderzoek om de groeiende wereldbevolking op een duurzame en voedzame manier van voedsel te voorzien. Naast alle consumentenproducten heeft Unilever ook een internationaal foodservicebedrijf, Unilever Food Solutions. Dit bedrijf levert producten en diensten aan de professionele voedingsmiddelenbranche (hotels, restaurants, cateraars).

Unilever in de Benelux

Sinds 2008 werken de marketing- en salesorganisaties van Unilever Nederland en Unilever België samen in Benelux-verband. Datzelfde geldt voor de ondersteunende afdelingen, zoals finance, HR, supply chain, communicatie en legal. De samenwerking betekent niet dat Unilever Nederland en Unilever België werden opgeheven. Beide vennootschappen blijven bestaan, Unilever Nederland met haar vestiging in Rotterdam en Unilever België met haar vestiging in Brussel. Gezien de interne samenwerking op Benelux-niveau voeren de beide vennootschappen vanaf 2008 tevens de handelsnaam Unilever Benelux. De omzet van Unilever in de Benelux bedraag circa € 1,5 miljard.

De fabrieken in Nederland en België alsmede Unilever Foods Innovation Centre Wageningen het internationale Corporate Centre van Unilever in Rotterdam maken geen deel uit van de Unilever Benelux-organisatie.

Unilever-pensioenfonds: Progress en Forward

Het beheer van pensioengelden en de uitvoering van de pensioenregelingen vallen onder de zelfstandige Stichting Algemeen Pensioenfonds Unilever Nederland (Unilever APF). Dit Unilever-pensioenfonds bestaat uit de zogenoemde kringen (onderdelen) ‘Progress’ en ‘Forward’. De stichting heeft een onafhankelijk bestuur, benoemd door Unilever en de medewerkers van Unilever.

Terug naar boven