Doorgaan naar Inhoud

Vaseline

Vaseline Logo

Het wereldberoemde Vaseline potje behoeft bijna geen uitleg. Iedereen heeft er wel één in huis. Het is de oorsprong van alle Vaseline-producten.

Helend en verzachtend

Robert Chesebrough werkte als 22-jarige apotheker in de aardolie-industrie, hier zag hij hoe de arbeiders hun huid insmeerden met een petroleumresidu. Ze vertelden hem dat dit buitengewoon helend en verzachtend werkte bij hun pijnlijke brandwonden en schaafplekken. Chesebrough verfijnde en zuiverde het residu en bracht het in 1870 op de markt onder de naam Vaseline Petroleum Jelly, door velen ook wel “Wonder Jelly” genoemd.

Al ruim 140 jaar worden de huidverzorgingsproducten van Vaseline gemaakt vanuit de filosofie dat een gezonde huid altijd begint bij een diepwerkende hydratatie. De herstellende werking van vocht is essentieel voor het behoud van een sterke huidconditie. Alle huidverzorgingsproducten van Vaseline zijn daarom gebaseerd op het herstellende principe: ze hydrateren de huid en helpen deze gedurende de tijd herstellen.

Breed aanbod

In lichaamsverzorging heeft Vaseline diverse bodylotions. De Advanced Repair-lijn is geschikt voor de zeer droge huid en bevat producten voor verschillende lichaamsdelen, waarbij de Hand & Nail-lotion droge handen verzacht en nagels versterkt. De Aloë Soothe-lijn bevat aloë vera en komkommer en bestaat uit een bodylotion, Hand & Nail-lotion en een verfrissende bodygel. Daarnaast biedt de Essential Healing-lijn een bodylotion die de huid verzorgt met vitamines E & A. De Cocoa Radiant-lijn geeft de huid haar natuurlijke glans terug middels een bodylotion en een verfrissende bodygel.

Lip Therapy

Onze handige Vaseline Lip Therapy blikjes zijn perfect om je lippen gezond te houden en tegen weersinvloeden te beschermen. Original is al jaren favoriet in handtas en jaszak. Aloë Vera zorgt voor extra verzachting en Rosy Lips geeft de lippen een subtiel kleurtje.

In het najaar van 2015 is Sugar Coated, de nieuwe musthave voor je lippen gelanceerd. Deze Limited Edition heeft een zacht zoete geur en een subtiele roze tint. En nee, er is géén suiker toegevoegd. De zoete Sugar Coated is een weldaad voor mooie verzorgde lippen.

Bodylotion Sprays

Ze zijn makkelijk in gebruik, trekken snel in en verzachten en hydrateren direct: de vernieuwde Vaseline bodylotion sprays, voorheen Vaseline Spray & Go, zijn dé musthave bodyproducten voor een stralende, verzorgde huid. Doordat de bodylotion meteen intrekt en niet vochtig of plakkerig aanvoelt, is wachten met aankleden niet meer nodig!

De vernieuwde formule is verrijkt met microdruppels van de originele, hydraterende Vaseline-jelly om de huid extra te verzorgen. De Bodylotion Spray formule bevat ook een gepatenteerde ‘Stratys-3™ multi-layer moisture’ technologie waardoor de hydraterende werkstoffen tot in de verschillende bovenlagen van de opperhuid* doordringen om een optimale hydratatie te bereiken. Binnen enkele seconden voelt je huid glad en zacht aan. (*stratum corneum – hoornlaag, de bovenste laag van de opperhuid).

De vernieuwde Vaseline Bodylotion Spray bestaat uit vier varianten: Essential Healing, Aloë Soothe, Cocoa Radiant en Advanced Repair.

Vaseline en het Huidfonds

Bij meer dan 2 miljoen mensen doet de huid soms minder goed haar werk door een huidaandoening. Vaseline, al ruim 140 jaar dé autoriteit op het gebied van de huid, wil hier de aandacht op vestigen en is daarom een samenwerking aangegaan met het Huidfonds.

Neem contact op met Unilever over Vaseline

Als u vragen of opmerkingen heeft over Vaseline, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven