Doorgaan naar Inhoud

Zwitsal

Zwitsal logo
Zwitsal banner

Wie kent hem niet; de beroemde baby met het kuifje? Het symbool van de heerlijk geurende, verzorgende Zwitsal-producten, speciaal voor de kwetsbare babyhuid. Maar ook volwassenen zijn dol op Zwitsal!

Het is zo’n typisch geluksmoment van elke ouder: kleintje net uit bad, schoon pyjamaatje aan, heerlijk geurend naar dat vertrouwde Zwitsal-luchtje. Want baby’s en Zwitsal horen bij elkaar. Zwitsal biedt al meer dan tachtig jaar een uitgebreide reeks verzorgende producten voor baby’s, peuters en kleuters – en vooruit, ook voor volwassenen.

Terug in de tijd

Het begon allemaal met apothekersleerling C.J. Jansen, die in 1920 stage liep bij een apotheek in Zwitserland. Van een collega kreeg hij het recept voor een zalf die snel en goed werkte tegen onder andere zonnebrand. Terug in Nederland startte hij zelf met de verkoop van deze ‘Zwitserse balsem’. Omdat de balsem vooral voor baby’s werd gebruikt, breidde Jansen al snel zijn assortiment uit met typische babyproducten als olie, zeep en poeder.

De krul

In 1928 introduceerde Jansen de naam Zwitsal en in 1929 kwam er een beeldmerk op de verpakking bij: zijn eigen 11 maanden oude dochtertje Mieke, mét een kuifje in het haar. In 1974 werd het logo gemoderniseerd, maar het inmiddels beroemde kuifje van Mieke bleef behouden. Zwitsal is in al die jaren uitgegroeid tot Nederlands grootste en bekendste babymerk.

Hypoallergeen

Zwitsal staat bekend om z’n lekkere, vertrouwde geurtje. En dat geurtje is, net als alle Zwitsal-producten, hypoallergeen. Dit betekent dat de kans op allergische reacties tot een minimum is beperkt. Maar omdat er ook éxtra gevoelige babyhuidjes zijn, ontwikkelde Zwitsal de lijn Gevoelig Huidje. Deze producten zijn naast hypoallergeen ook geur- en kleurstofvrij.

Dermatologisch getest

Of het nu om shampoo, lotion of billendoekjes gaat: de tere huid van de allerkleinsten moet met de grootst mogelijk zorg worden behandeld. Alle Zwitsal-producten zijn naast hypoallergeen daarom ook pH-huidneutraal en mild. Bovendien worden ze stuk voor stuk dermatologisch en klinisch getest om de beste kwaliteit te garanderen. De dermatologische testen worden uitgevoerd door een onafhankelijk dermatologisch instituut.

Klinisch getest

Zwitsal wil voor haar babyproducten ook in de praktijk mildheid, veiligheid en effectiviteit kunnen garanderen. Daarom worden alle Zwitsal-producten tijdens zogeheten klinische testen onder gebruiksomstandigheden getest. Met andere woorden: de allerkleinsten krijgen met Zwitsal een zachte en veilige verzorging!

Website Zwitsal

Zwitsal heeft heerlijke producten waarmee je jouw kleintje van top tot teentjes kan verzorgen. Meer weten over onze producten? Neem eens een kijkje op: www.Zwitsal.nl Speciaal voor jou en je kleintje heeft Zwitsal een meegroeimail: een mail met informatie en leuke tips die passen bij de leeftijdsfase van je kindje. Van rollen naar kruipen, van staan tot lopen en het eerste lachje. Alle dingen die je baby doet, zijn bijzonder. Vul hier https://secure.zwitsal.nl/signup de (verwachte) geboortedatum in en ontvang de Zwitsal meegroeimail met leuke tips, op vaste tijdstippen vanaf de geboorte tot de derde verjaardag van je kleintje(s).

Wil je op de hoogte blijven van leuke Zwitsal acties? Word dan lid van onze Facebookpagina!

Neem contact op met Unilever over Zwitsal

Als u vragen of opmerkingen heeft over Zwitsal, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven