Duurzaam leven en duurzame groei | Unilever Nederland | Unilever Nederland


Het is nog nooit zo duidelijk geweest welke maatschappelijke en ecologische uitdagingen de wereld te wachten staat. Uitdagingen waar we allemaal mee te maken krijgen.

De noodzaak om in actie te komen, is nog nooit zo groot geweest.

En we weten dat wij een belangrijke rol te vervullen hebben. Wij zijn een bedrijf dat bestaat uit merken en mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben: duurzaam leven tot gemeengoed maken

Een decennium dat baanbrekend is geweest

In 2010 hebben we het Unilever Sustainable Living Plan (USLP) gelanceerd om te bewijzen dat duurzaamheid en goede bedrijfsresultaten met elkaar verbonden zijn.

In de meer dan tien jaar sinds we de USLP hebben geïntroduceerd, is de wereld veranderd. De zaken die ons ertoe hebben aangezet om in actie te komen, zijn nu gemeengoed geworden. De stakeholders zien de toezeggingen die worden gedaan op het gebied van duurzaamheid niet langer als iets dat leuk-is-om-te-hebben: dergelijke toezeggingen zijn nu een minimumvereiste.

We hebben de afgelopen jaren veel geleerd. En hoewel we het niet altijd goed hebben gedaan, zijn we van mening dat we trouw zijn gebleven aan onze ambitie om uit te groeien tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheid. We worden gedreven door onze kernovertuigingen dat merken met een doel groeien; bedrijven met een doel blijven bestaan en dat mensen met een doel zich beter ontwikkelen.

We geloven meer dan ooit dat we op de goede weg zijn - voor ons en voor de wereld. En op basis van de ervaringen opgedaan middels ons USLP, creëren we een beweging waarin onze leveranciers, klanten en consumenten allemaal tezamen meebouwen aan een betere toekomst.

Een nieuwe belofte: aan de samenleving, en de planeet

We willen nu ons bedrijf - en de manier waarop we zakendoen - naar een nog hoger niveau tillen. In onze bedrijfsstrategie, het Unilever Compass, geven we aan hoe we deze ambitie daadwerkelijk willen realiseren.

Onze stakeholders staan centraal in het Unilever Compass.

Hierin onderstrepen we nogmaals hoe belangrijk het is dat de mensenrechten worden gerespecteerd. En presenteren we ambitieuze actieplannen, waarin staat hoe we de meest belangrijke problemen van deze tijd willen aanpakken. Door gebruik te maken van de omvang van onze merken en de impact die ze genereren. En door verder te gaan dan de verstrekkende doelstellingen die we hebben gesteld om een positieve verandering te weeg te brengen en deze doelstellingen ruim binnen de gestelde tijdsperiode te behalen.

Onze visie in de praktijk

We hebben de omvang, het vermogen en de wil om een echt, positief en blijvend verschil te maken voor de planeet en voor onze samenleving. We zijn aan het veranderen, we komen in actie en steunen anderen die dat ook doen.

Lees meer over de gebieden waar we ons op richten.We willen de gezondheid van de planeet verbeteren. Door klimaatverandering tegen te gaan. De natuur te beschermen en te herstellen. En door een wereld te creëren zonder afval.

We willen bijdragen aan een wereld die rechtvaardiger is en sociale inclusie bevorderen. Door te focussen op gelijkheid, diversiteit en inclusie bij alles wat we doen. We willen onze activiteiten inzetten om de levenstandaard van mensen actief te verbeteren en hen voor te bereiden op de toekomst van werk.

Tegelijkertijd willen we de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren. Onze merken staan daarbij centraal - zoals ze dat altijd al hebben gedaan.

We weten dat dit een enorm verschil zal maken. Maar we weten ook dat de grootste uitdagingen meer veranderingen behoeven dan één bedrijf alleen te weeg kan brengen.

We kunnen de grootste impact genereren binnen onze waardeketen en de gemeenschappen waarmee we verbonden zijn. Dus moeten we de omvang en grootte van Unilever inzetten om invloed uit te oefenen op de bedrijfsvoering en beleidslijnen van de mensen waar we mee samenwerken en binnen de economieën waarin we actief zijn.

Want de boodschap is duidelijk voor iedereen die streeft naar een gezonde planeet en een meer rechtvaardige wereld waarin sociale inclusie wordt bevorderd: we mogen geen tijd verspillen. We moeten nu in actie komen.

Verdiep je in onze strategieën en kijk wat wij doen om de uitdagingen waar onze planeet en onze samenleving mee te maken hebben het hoofd te bieden.

Onderneem zelf actie en help ons onze visie te waar te maken.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE